Egy barátnőm kérdezte, hogy van-e olyan tortareceptem, amit a hamarosan 1 éves kisfiai is megehetnek a szülinapjukon. Ők még nem kapnak tojást és tejtermékeket, viszont a glutén addigra bevezetésre kerül. Eszembe jutott ez a recept, amit a lányaim első születésnapján készítettem.
Igazából nem is tudom, miért nem készítem gyakrabban, nagyon finom lett. Kiváló sütemény akár reggelire, vagy uzsonnára. Nagyobb gyerekeknek keverhetünk bele egy kis kókuszvirágcukrot is. Fontos, hogy ne gesztenyepürét vegyünk, ezek mindegyike tartalmaz valamilyen mennyiségben cukrot. Én a Maroni natúr, darált gesztenyét használom, ami 100% gesztenyét tartalmaz, és nincs benne semmilyen ízesítő és adalékanyag. Sparban biztosan lehet kapni, máshol még nem láttam.
Ha találunk olyan zabpelyhet, amit garantáltan gluténmentes helyen dolgoztak fel, lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Hozzávalók (7 db minitorta, vagy 1 közepes torta):
15 dkg zabpehely
3 dl víz
2 db alma
15 dkg meggy
25 dkg gesztenye
Elkészítés:
- Beáztatjuk a zabpelyhet a vízbe kb 30 percig.
- Miután a zabpehely jól megszívta magát a vízzel, addig főzzük, amíg kicsit nyálkás nem lesz. Vigyázzunk, hogy oda ne égjen!
- 2 db almát lereszelünk és belekeverjük a zabpelyhes masszába. Az egészet (szilikon) formába tesszük.
- 200 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
- Miután kihűlt, kivesszük a formából. Fontos megvárni, hogy kihűljön, mert különben szétesik.
- A krémhez összeturmixoljuk a meggyet a gesztenyével. Ha igényel még folyadékot, akkor a meggy összegyűlt levét, vagy vizet adjunk hozzá.
- Ízlés szerint megkenjük a “krémmel” és díszítjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: