Natur Organic

Torta (vagy akár sütemény) babáknak tojás, tejtermék és cukor nélkül

Egy barátnőm kérdezte, hogy van-e olyan tortareceptem, amit a hamarosan 1 éves kisfiai is megehetnek a szülinapjukon. Ők még nem kapnak tojást és tejtermékeket, viszont a glutén addigra bevezetésre kerül. Eszembe jutott ez a recept, amit a lányaim első születésnapján készítettem.

Igazából nem is tudom, miért nem készítem gyakrabban, nagyon finom lett. Kiváló sütemény akár reggelire, vagy uzsonnára. Nagyobb gyerekeknek keverhetünk bele egy kis kókuszvirágcukrot is. Fontos, hogy ne gesztenyepürét vegyünk, ezek mindegyike tartalmaz valamilyen mennyiségben cukrot. Én a Maroni natúr, darált gesztenyét használom, ami 100% gesztenyét tartalmaz, és nincs benne semmilyen ízesítő és adalékanyag. Sparban biztosan lehet kapni, máshol még nem láttam.

Ha találunk olyan zabpelyhet, amit garantáltan gluténmentes helyen dolgoztak fel, lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Babatorta

 

 

Babatorta

 Hozzávalók (7 db minitorta, vagy 1 közepes torta):

15 dkg zabpehely

3 dl víz

2 db alma

15 dkg meggy

25 dkg gesztenye

Elkészítés:

  1. Beáztatjuk a zabpelyhet a vízbe kb 30 percig.
  2. Miután a zabpehely jól megszívta magát a vízzel, addig főzzük, amíg kicsit nyálkás nem lesz. Vigyázzunk, hogy oda ne égjen!
  3. 2 db almát lereszelünk és  belekeverjük a zabpelyhes masszába. Az egészet (szilikon) formába tesszük.
  4. 200 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
  5. Miután kihűlt, kivesszük a formából. Fontos megvárni, hogy kihűljön, mert különben szétesik.
  6. A krémhez összeturmixoljuk a meggyet a gesztenyével. Ha igényel még folyadékot, akkor a meggy összegyűlt levét, vagy vizet adjunk hozzá.
  7. Ízlés szerint megkenjük a “krémmel” és díszítjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!