Natur Organic

Habkönnyű, egészséges túrógombóc zabliszttel

Ritkán eszünk a sajton és a vajon kívül tejtermékeket, de pár napja a lányaim megfűztek, hogy csináljak túrógombócot. Természetesen a hagyományosnál egészségesebb változatot készítettem: búzadara helyett zabliszttel, kristálycukor helyett kókuszvirágcukorral, zsemlemorzsa helyett pedig mákkal, szezámmaggal és házi meggylekvárral. Úgy gondolom jól sikerült, mert alig tudtam megmenekíteni ezt a hármat, hogy lefényképezzem :).

Ha gluténmentesen szeretnénk készíteni, két lehetőségünk van: vagy szerezzünk olyan zablisztet, ami garantáltan gluténmentes, vagy kísérletezhetünk egyéb lisztekkel (mandulaliszt, lenmagliszt, szezámliszt, rizsliszt).

Ha nincs kedvünk vesződni a tojások kettéválasztásával, egyben is összekeverhetjük, de az igazi habkönnyű állagot úgy nyerjük, ha külön felverjük a fehérjét.

 

diétás túrógombóc

Hozzávalók (4-5 főre):

75 dkg túró

5 tojás

20 dkg kókuszvirágcukor

1 BIO citrom héja és leve

15 dkg zabliszt

csipetnyi só

 

Elkészítés:

  1.  Kettéválasztjuk a tojásokat.
  2. A tojásfehérjék kivételével összekeverjük az összes hozzávalót.
  3. Felverjük  a fehérjét gépi habverővel, majd 3-4 adagban óvatosan hozzáforgatjuk a masszához.
  4. Ha van rá időnk, kb 30 percig pihentessük hűtőben, ha nincs, az sem baj.
  5. Egy lábosban vizet forralunk, majd beledobáljuk a gombócokat. Megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, és még 1-2 percig főzzük.
  6. Ízlés szerint mákba, szezámmagba, lenmagba, darált mandulába / dióba /mogyoróba forgatjuk a kész gombócokat.
Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!