Egyszer már írtam a házi mogyorókrémről itt. Ez volt a gyorsított verzió, mert csoki helyett kakaóport adtam hozzá, így nem kellett az olvasztással vesződni.
Pár hete, amikor elfogyott itthon az előző adag mogyorókrém, és utánpótlást akartam gyártani, későn vettem észre, hogy nincs itthon kakaópor (tudom, nagy hiba, nem is tudom, hogy fordulhatott elő :P). Így kénytelen voltam csokival helyettesíteni. Azóta, ha időm engedi, csak csokival készítem. Kakaóval is finom, de csokival utolérhetetlen.
Hozzávalók:
500 g mogyoró
50 g kókuszzsír / mandulaolaj
100 g étcsoki (minimum 60%-os)
20 g kakaó
vanília kivonat
fahéj
kókuszvirágcukor ízlés szerint
csipetnyi só
Elkészítés:
- Addig pirítjuk a mogyorót 180 fokos sütőben, amíg a héja elkezd repedezni. Vigyázzunk, hogy ne égjen oda!
- Ledörzsöljük a mogyoró héját, és a tisztított mogyorót aprítógépbe tesszük.
- Addig őröljük, amíg a mogyoró állaga krémes lesz.
- Közben vízgőz felett megolvasztjuk a csokit.
- Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót.
- Homogénné keverjük a pépet, majd zárható üvegben hűtőbe tesszük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: