Mostanában a lányaim is beszállnak az ötletelésbe, hogy mit süssünk. Ennek a sütinek az alapötlete is az ő fejükből pattant ki.
Az almának köszönhetően nagyon puha, egyáltalán nem száraz. Eredetileg kakaót akartam belekeverni, de valamiért nem volt itthon, így kénytelen voltam kiváltani csokival. Mostantól marad a csoki, sokkal lágyabb, krémesebb lesz tőle a tészta.
Zabliszttel csak akkor gluténmentes, ha tudunk szerezni olyan zablisztet, ami garantáltan nem szennyeződött gluténnal (Tud valaki ilyet? Én még nem találtam).
Ha édes almából készítjük, a cukrot akár teljesen el is hagyhatjuk.
Hozzávalók:
300 g mandula mix liszt / zabliszt
100 g étcsoki (minimum 60%-os)
2 tojás
2 alma
fahéj
vanília kivonat
1 tk szódabikarbóna
50 g kókuszolaj
30 g kókuszvirágcukor
ízlés szerint őszibarack a muffinok tetejére
Elkészítés:
- A megtisztított almákat aprítógépben pépesre aprítjuk, vagy összeturmixoljuk.
- Felverjük a tojásokat.
- Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit, és ha szükséges a kókuszolajat is.
- Összekeverjük az összes hozzávalót és muffin papírba töltjük a tésztát.
- Ízlés szerint tehetünk a tetejére őszibarackot, vagy akár szilvát.
- 180 fokos sütőben kb 25-30 percig sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: