Natur Organic

Nagyon puha almás-csokis muffin (gluténmentes, tejmentes, paleo)

Mostanában a lányaim is beszállnak az ötletelésbe, hogy mit süssünk. Ennek a sütinek az alapötlete is az ő fejükből pattant ki.

Az almának köszönhetően nagyon puha, egyáltalán nem száraz. Eredetileg kakaót akartam belekeverni, de valamiért nem volt itthon, így kénytelen voltam kiváltani csokival. Mostantól marad a csoki, sokkal lágyabb, krémesebb lesz tőle a tészta.

Zabliszttel csak akkor gluténmentes, ha tudunk szerezni olyan zablisztet, ami garantáltan nem szennyeződött gluténnal (Tud valaki ilyet? Én még nem találtam).

Ha édes almából készítjük, a cukrot akár teljesen el is hagyhatjuk.

 

Almás csokis muffin

Hozzávalók:

300 g mandula mix liszt / zabliszt

100 g étcsoki (minimum 60%-os)

2 tojás

2 alma

fahéj

vanília kivonat

1 tk szódabikarbóna

50 g kókuszolaj

30 g kókuszvirágcukor

ízlés szerint őszibarack a muffinok tetejére

 

Almás csokis muffin

 

Elkészítés:

  1. A megtisztított almákat aprítógépben pépesre aprítjuk, vagy összeturmixoljuk.
  2. Felverjük a tojásokat.
  3. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit, és ha szükséges a kókuszolajat is.
  4. Összekeverjük az összes hozzávalót és muffin papírba töltjük a tésztát.
  5. Ízlés szerint tehetünk a tetejére őszibarackot, vagy akár szilvát.
  6. 180 fokos sütőben kb 25-30 percig sütjük.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!