Natur Organic

Kápia paprika krém (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, paleo)

 Még nyár közepén írtam a padlizsánkrémről (itt). A kápia paprika krémet hasonlóan készítem, és hasonlóan nagyon-nagyon szeretjük :). A paprikához még jobban illik a dióolaj, szerintem verhetetlen páros. Természetesen ha nincs otthon, akkor helyettesíthetjük olívaolajjal is.
Ehetjük kenyérrel (például ezzel), mártogathatunk bele zöldségeket, húst, bármit :).

 

kápia paprika krém

Hozzávalók:

kb 10 db kápia paprika

3-4 ek dióolaj

8-9 ek lenmagolaj

1 gerezd fokhagyma, vagy 1-2 ek fokhagymaolaj

só, bors

Elkészítés:

  1. Kettévágjuk a paprikákat, kiszedjük a magokat, és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a héja elkezd feketedni a szélén (azért arra figyeljünk, hogy ne égjen oda).
  2. Kicsit hagyjuk kihűlni, lehúzzuk a héját, és összeturmixoljuk az összes hozzávalóval.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!