Még nyár közepén írtam a padlizsánkrémről (itt). A kápia paprika krémet hasonlóan készítem, és hasonlóan nagyon-nagyon szeretjük :). A paprikához még jobban illik a dióolaj, szerintem verhetetlen páros. Természetesen ha nincs otthon, akkor helyettesíthetjük olívaolajjal is.
Ehetjük kenyérrel (például ezzel), mártogathatunk bele zöldségeket, húst, bármit :).
Hozzávalók:
kb 10 db kápia paprika
3-4 ek dióolaj
8-9 ek lenmagolaj
1 gerezd fokhagyma, vagy 1-2 ek fokhagymaolaj
só, bors
Elkészítés:
- Kettévágjuk a paprikákat, kiszedjük a magokat, és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a héja elkezd feketedni a szélén (azért arra figyeljünk, hogy ne égjen oda).
- Kicsit hagyjuk kihűlni, lehúzzuk a héját, és összeturmixoljuk az összes hozzávalóval.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: