Ez az egyik kedvenc tésztás receptem még azokból az időkből, amikor nem foglalkoztam vele, hogy mit eszem. Tésztát azóta csak nagyon ritkán főzök, ez most ezen ritka alkalmak egyike :). Ezt a fajta tésztát szoktuk venni. Bár nem paleo, de legalább gluténmentes, az ára pedig nagyon rendben van. Ami fontos, hogy ha kifőztük, rögtön forgassuk meg valamilyen zsiradékban, vagy szószban, különben menthetetlenül összeragad.
Sajttal természetesen nem tejmentes, viszont sajt nélkül is nagyon finom.
Hozzávalók (4 főre):
1 közepes cukkini
2 db csirkemell filé
30 dkg koktél paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
20 dkg reszelt sajt
50 dkg gluténmentes tészta (legjobban a penne illik hozzá, de ez most nem volt nekem itthon)
1 csokor friss bazsalikom
olívaolaj, lenmagolaj
só, bors
Elkészítés:
- A karikákra vágott cukkiniszeleteket 4 felé vágjuk, majd forró olajon/zsíron/vajon megpirítjuk mindkét oldalát.
- A csirkemell filét kisebb kockákra vágjuk, majd ezeket is megsütjük egy serpenyőben.
- Ha végeztünk a csirkével, félrehúzzuk a serpenyőt, és amíg még forró, megforgatjuk benne az apróra vágott/reszelt fokhagymát egy kevés olívaolajban. Így kicsit megpirul, de biztosan nem fog odaégni, nagyon finom ízt ad neki!
- Kifőzzük a tésztát, egy akkora lábosba tesszük, amiben könnyen tudjuk majd kevergetni, és azonnal megforgatjuk olívaolajban, hogy ne ragadjon össze.
- Félbevágjuk a paradicsomokat.
- A sajt kivételével az összes hozzávalót ráöntjük a tésztára (olívaolajat és lenmagolajat ízlés szerinti mennyiségben), és még 5 percig összemelegítjük folyamatos keverés mellett.
- Ha eszünk sajtot, a még forró tésztába szórjuk és alaposan összekeverjük.
Kommentek