Natur Organic

Banános-mákos muffin (gluténmentes, tejmentes, paleo)

Már régóta szerettem volna kipróbálni, hogy milyen együtt a mák és a banán, és erre ez a muffin bizonyult tökéletes alanynak :).

A végeredmény szuper lett, a gyerekek pillanatok alatt eltüntették az összeset, pedig sokat csináltam. Bónuszként nagyon egészséges, a  banán édessége miatt nem igényel hozzáadott cukrot, a mák pedig rendkívül gazdag kálciumban.

 

Banános-mákos muffin

 Hozzávalók:

4 banán

4 tojás

120 g kókuszolaj

150 g zabpehely / darált mandula / mandulaliszt

150 mákliszt

szódabikarbóna

2 dl víz

fahéj

vanília kivonat

10 dkg étcsoki apró kockákra darabolva
(opcionális)

Elkészítés:

  1. Gépi habverővel habosra verjük a tojásokat.
  2. Szétnyomkodjuk a banánokat, és a tojásokkal együtt tovább verjük, amíg egy homogén, habos masszát kapunk.
  3. Hozzákeverjük a többi hozzávalót.
  4. Muffin-formákba adagoljuk a tésztát, és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!