A meggyel nem tudok betelni, az egyik kedvenc gyümölcsöm. Szeretem magában, lekvárként, sütiben, fagyinak, bárhogy :).
Eredetileg tisztán mandulaliszttel akartam sütni ezt a meggyes pitét, de nem volt itthon elég, úgyhogy a felét gesztenyeliszttel helyettesítettem. És mennyire jól tettem, nagyon finom lett!
Aki gluténmentesen szeretné enni, zabpehely helyett kókuszreszelékkel, vagy amaránttal készítse. Az amaránt ugyan gluténmentes, de nem paleo. Szerintem szerint kompromisszumként azért belefér, de ez csak az én véleményem, én nem veszem annyira szigorúan a diétát!
Hozzávalók:
150 g mandulaliszt
150 g gesztenyeliszt
200 g kókuszzsír / vaj
20 g kókuszvirágcukor
1 tojás sárgája
1 tk szódabikarbóna
1 csipet só
1 BIO citrom héja
500 g meggy / cseresznye
50 g zabpehely / amaránt pehely / kókuszreszelék
fahéj
Elkészítés:
- Összekeverjük a tésztához a hozzávalókat (a meggy és a zabpehely kivételével mindent), és 1 órára hűtőbe tesszük.
- Egy másik edényben összekeverjük a meggyet/cseresznyét a zabpehellyel és a fahéjjal.
- Sütőpapíron kinyújtjuk a tészta felét.
- Egyenletesen rátesszük a meggyet.
- Kinyújtjuk a tészta másik felét és rátesszük a meggyre.
- Megkenjük tojássárgájával, megszurkáljuk villával, és 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
Kommentek