A lapcsánka (más néven tócsni, vagy röszti) eredetileg krumpliból készül, de cukkinivel sokkal egészségesebb. Sőt, ha a fehér lisztet lecseréljük zablisztre, vagy mandulalisztre, lemaglisztre és szezámlisztre, akkor bátran ajánlható fogyókúra alatt, cukorbetegeknek, paleo diétát követőknek, és bárkinek, aki szeret egészségesen étkezni :).
Fontos, hogy ha zablisztet adunk hozzá, csak akkor lesz gluténmentes, ha a liszt a feldolgozás alatt garantáltan nem érintkezett gluténnel. A lisztek arányát egyébként tetszés szerint variálhatjuk, csak arra figyeljünk oda, hogy ha túl sok szezámlisztet teszünk bele, akkor kicsit kesernyés lesz.
A feltét lehet tejföl sajttal, bolognai szósz (mint ahogy én készítettem, természetesen házilag), de magában is nagyon finom :).
Hozzávalók (4 főre) :
70 dkg cukkini (4 kisebb darab)
20 dkg mandulaliszt, lengmagliszt, szezámliszt vegyesen, vagy zabliszt
7 tojás
1 tk szódabikarbóna
1 ek zsír / vaj / kókuszzsír
só, bors
+ zsiradék a sütéshez
Elkészítés:
- Lereszeljük, vagy aprítógépben felaprítjuk a cukkinit.
- Összekeverjük a hozzávalókat.
- Palacsintasütőben felolvasztunk egy kevés zsiradékot, és tenyérnyinél kicsit kisebb korongokat sütünk.
- Bolognai szósszal, vagy tejföllel és sajttal tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: