Natur Organic

Cukkinis lapcsánka/tócsni (gluténmentes, tejmentes, paleo)

A lapcsánka (más néven tócsni, vagy röszti) eredetileg krumpliból készül, de cukkinivel sokkal egészségesebb. Sőt, ha a fehér lisztet lecseréljük zablisztre, vagy mandulalisztre, lemaglisztre és szezámlisztre, akkor bátran ajánlható fogyókúra alatt, cukorbetegeknek, paleo diétát követőknek, és bárkinek, aki szeret egészségesen étkezni :).

Fontos, hogy ha zablisztet adunk hozzá, csak akkor lesz gluténmentes, ha a liszt a feldolgozás alatt garantáltan nem érintkezett gluténnel. A lisztek arányát egyébként tetszés szerint variálhatjuk, csak arra figyeljünk oda, hogy ha túl sok szezámlisztet teszünk bele, akkor kicsit kesernyés lesz.

A feltét lehet tejföl sajttal, bolognai szósz (mint ahogy én készítettem, természetesen házilag), de magában is nagyon finom :).

 

cukkinis lapcsánka

Hozzávalók (4 főre) :

70 dkg cukkini (4 kisebb darab)

20 dkg mandulaliszt, lengmagliszt, szezámliszt vegyesen, vagy zabliszt

7 tojás

1 tk szódabikarbóna

1 ek zsír / vaj / kókuszzsír

só, bors

+ zsiradék a sütéshez

Elkészítés:

  1. Lereszeljük, vagy aprítógépben felaprítjuk a cukkinit.
  2. Összekeverjük a hozzávalókat.
  3. Palacsintasütőben felolvasztunk egy kevés zsiradékot, és tenyérnyinél kicsit kisebb korongokat sütünk.
  4. Bolognai szósszal, vagy tejföllel és sajttal tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!