Natur Organic

Csoki fondü gyümölcsökkel (gluténmentes, tejmentes, paleo)

Csoki fondüt fondükészlet nélkül is lehet csinálni. Nem kell hozzá más, csak egy lábos, amiben vizet forralunk, egy edény, amiben megolvasztjuk a csokit, és villák, amikre rátűzzük a gyümölcsdarabokat. Rendkívül egyszerű és gyors, ha nincs sok időnk a konyhában pepecselni, de valami édességre vágyunk, tökéletes választás. Ráadásul a gyümölcsöt nem annyira kedvelő gyerekeket sem kell… Tovább »

Egészséges vendégváró falatok: tökmagos tallér (gluténmentes, paleo)

Ha vendégek jönnek, általában megkínáljuk őket valami ropogtatnivalóval. Érdemes ezt a tökmagos tallért készíteni a boltban kapható, adalékanyagokkal teli chipsek, ropik helyett. Nemcsak egészséges, de nagyon gyorsan kész is van. A gyerekek pedig segíthetnek a sajt/magok szórásában :). Én zablisztet kevertem a len-tökmagliszt mellé, de fontos, hogy így csak akkor gluténmentes, ha a zabliszt garantáltan… Tovább »

Házi májkrém (gluténmentes, tejmentes)

  Ez a májkrém ízben simán lekörözi a bolti változatokat, ráadásul nem tartalmaz semmilyen ízfokozót, tartósítószert, színezéket, stb… A sárgarépa még egészségesebbé teszi, ugyanakkor egyáltalán nem érezni ki az ízét, és a turmixolásnak hála nem is látszik, hogy van benne (zöldségellenes gyerekeknek kiváló ;). A liba-, vagy kacsazsír pedig nagyon krémessé teszi. Tökéletes reggelire, vacsorára… Tovább »

Guatemalai reggeli tortillával (gluténmentes, tejmentes)

A tortilla elkészítéséről nemrég írtam, most pedig bemutatom, hogy Guatemalában mivel eszik. A tipikus guatemalai reggeli egy adag tojás, feketebabpüré, chirmol és guacamole. Ha ebből a tojást kihagyjuk, tökéletes vendégváró fogást készíthetünk. Feketebabot a már a tortillánál említett Ázsia boltban lehet kapni előre csomagolva, de a Fővám téri csarnokban is van a magosnál kimérve. Lehet,… Tovább »

Tortilla házilag (gluténmentes)

Férjem messziről, Guatemalából érkezett. Amikor várandós lettem a lányainkkal, anyósom és sógornőm is itt volt Magyarországon, úgyhogy személyesen mondhattuk el nekik az örömhírt. Anyósom reakciója a következő volt: gyorsan kérdéseket tett fel nekem, hogy “Elég érettnek érzed Magad ahhoz, hogy anya legyél?”, “Készen állsz az anyaságra?”. Majd jött a legfontosabb kérdés: “Tudsz tortillát csinálni?” 🙂… Tovább »

Spárgakrémmel töltött tojás (gluténmentes, tejmentes)

Egy klasszikus húsvéti vendégváró fogás kicsit más köntösben. A majonéz vagy vaj (vaj esetén természetesen már nem tejmentes) mennyisége függ a tojások nagyságától. Annyit adjunk hozzá, hogy krémes állagot kapjunk. Hozzávalók: 5 db tojás 10 g spárgaliszt 1 tk mustár 20-30 g  házi majonéz vagy olvasztott vaj só, bors snidling, újhagyma, vagy medvehagyma a tetejére opcionális:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!