Jó hosszú időre eltűntem. Az az igazság, hogy a Karácsonyt és a körülötte lévő időszakot teljes mértékben a családnak szántam. Férjem is itthon volt, a gyerekek is, így rengeteget voltunk együtt, és nagyon jó volt 🙂 . Egy salátával térek vissza, amit nagyon szeretek. Erősen kompromisszumos paleo, igazából szinte minden, ami benne van, kiesik a… Tovább »
Padlizsános amaránt saláta (gluténmentes, tojásmentes)
Jó hosszú időre eltűntem. Az az igazság, hogy a Karácsonyt és a körülötte lévő időszakot teljes mértékben a családnak szántam. Férjem is itthon volt, a gyerekek is, így rengeteget voltunk együtt, és nagyon jó volt 🙂 . Egy salátával térek vissza, amit nagyon szeretek. Erősen kompromisszumos paleo, igazából szinte minden, ami benne van, kiesik a… Tovább »

Gyors, tápláló és nagyon finom saláta. Fogyaszthatjuk magában, vagy akár köretnek is. Az amarántról bővebben itt olvashatunk. Hozzávalók (2-3 főre): 20 dkg amaránt 4 db paradicsom 3 újhagyma 2 ek fokhagymaolaj 2 ek lenmagolaj olívaolaj ízlés szerint 1 ek balzsamecet só Elkészítés: Az amarántot kb kétszerannyi vízben puhára főzzük (ha idő előtt elfogy a víz,…
Egy finom és egészséges saláta friss tavaszi zöldségekből. Ráadásként a tökmagolajnak kitűnő élettani hatásai vannak. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, magas antioxidáns tartalma pedig véd a szabadgyökök káros hatásaitól. Hozzávalók (4 főre): 25 dkg zöld spárga 1 kis fej saláta 1 csomó retek 1 fej lilahagyma 1-2 marék fekete olívabogyó 10 dkg tökmag olívaolaj…
A kertünkben már szedhető a rukkola, dióolajam is volt itthon, így adta magát, hogy a kettőt kombináljam egy kitűnő salátában. Sajttal készítve akár könnyű vacsora lehet, de ha a sajtot elhagyjuk, paleo étrendbe is beilleszthető. Hozzávalók (30 darab): 30 dkg rukkola 25 dkg (koktél )paradicsom 10 dkg feta sajt 10 dkg fekete olivabogyó 1…