Ezt a kenyeret már nagyon régóta sütjük, szinte minden nap. Nagyon hamar kész van a tésztája, és gyorsan meg is sül. A liszteket tetszés szerint lehet variálni, én sokszor sütöm zabliszttel is, de ezt gluténérzékenyeknek nem ajánlom (kivéve, ha garantáltan olyan malomban készült, ahol nem fordul elő glutén). Arra azért figyeljünk, hogy ha a szezámlisztnek… Tovább »
Egészséges kenyér (gluténmentes, tejmentes, paleo)
Ezt a kenyeret már nagyon régóta sütjük, szinte minden nap. Nagyon hamar kész van a tésztája, és gyorsan meg is sül. A liszteket tetszés szerint lehet variálni, én sokszor sütöm zabliszttel is, de ezt gluténérzékenyeknek nem ajánlom (kivéve, ha garantáltan olyan malomban készült, ahol nem fordul elő glutén). Arra azért figyeljünk, hogy ha a szezámlisztnek… Tovább »

Ez a májkrém ízben simán lekörözi a bolti változatokat, ráadásul nem tartalmaz semmilyen ízfokozót, tartósítószert, színezéket, stb… A sárgarépa még egészségesebbé teszi, ugyanakkor egyáltalán nem érezni ki az ízét, és a turmixolásnak hála nem is látszik, hogy van benne (zöldségellenes gyerekeknek kiváló ;). A liba-, vagy kacsazsír pedig nagyon krémessé teszi. Tökéletes reggelire, vacsorára…
A tortilla elkészítéséről nemrég írtam, most pedig bemutatom, hogy Guatemalában mivel eszik. A tipikus guatemalai reggeli egy adag tojás, feketebabpüré, chirmol és guacamole. Ha ebből a tojást kihagyjuk, tökéletes vendégváró fogást készíthetünk. Feketebabot a már a tortillánál említett Ázsia boltban lehet kapni előre csomagolva, de a Fővám téri csarnokban is van a magosnál kimérve. Lehet,…
Férjem messziről, Guatemalából érkezett. Amikor várandós lettem a lányainkkal, anyósom és sógornőm is itt volt Magyarországon, úgyhogy személyesen mondhattuk el nekik az örömhírt. Anyósom reakciója a következő volt: gyorsan kérdéseket tett fel nekem, hogy “Elég érettnek érzed Magad ahhoz, hogy anya legyél?”, “Készen állsz az anyaságra?”. Majd jött a legfontosabb kérdés: “Tudsz tortillát csinálni?” 🙂…