Natur Organic

Padlizsános amaránt saláta (gluténmentes, tojásmentes)

Jó hosszú időre eltűntem. Az az igazság, hogy a Karácsonyt és a körülötte lévő időszakot teljes mértékben a családnak szántam. Férjem is itthon volt, a gyerekek is, így rengeteget voltunk együtt, és nagyon jó volt 🙂 . Egy salátával térek vissza, amit nagyon szeretek. Erősen kompromisszumos paleo, igazából szinte minden, ami benne van, kiesik a… Tovább »

Egészséges spenótos gnocchi (gluténmentes, tejmentes, paleo)

 Ennek a receptnek az eredetijét évekkel ezelőtt fedeztem fel Stahl Judit egyik szakácskönyvében. Rögtön nagyon megtetszett, így átalakítottam, hogy mi is tudjuk enni. Az eredmény fantasztikus lett!  Tetszés szerint variálhatjuk aszerint, hogy mi fér bele az étrendünkbe: Ha nem fogyasztunk tejterméket, természetesen kihagyjuk a sajtokat. Gluténmentes étkezésnél többféle lisztkeverék-variációból választhatunk, viszont fontos, hogy zablisztet csak… Tovább »

3 szuper gyors, egyszerű és egészséges őszi köret (gluténmentes, tejmentes, paleo, vegán)

Ha egészségesebben szeretnénk étkezni, sokszor okoz gondot, hogy változatos legyen a köret. Szerencsére van élet a párolt zöldségeken túl :).   Fokhagymás sült csicsóka: A múlt heti vihar kidöntötte a kertünkben a csicsókákat (jó nagyra nőttek 2-3 m magasra), így eljött az ideje a “szüretelésnek”. Nagyon szeretem, rendkívül sokoldalú zöldség. A legegyszerűbb simán felszeletelni és… Tovább »

Sült kápia paprika (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, paleo)

Sokszor a legegyszerűbb dolgok a legnagyszerűbbek. Így van ez ebben az esetben is: a kápia paprika egyébként is nagyon finom, de egy kis fokhagymával, dióolajjal, sajttal párosítva fantasztikus íze van. Aki nem fogyaszt tejtermékeket, nyugodtan elhagyhatja a sajtot, anélkül is páratlan :). Fogyaszthatjuk köretként, de akár egy könnyű vacsoraként magában is megállja a helyét.    … Tovább »

Répás tócsni (gluténmentes, tejmentes, paleo)

A tócsni/lapcsánka/röszti egészséges változata sárgarépapürével. Köretként is kiváló, de sajttal megszórva főételnek is készíthetjük. A lisztek arányán szabadon változtathatunk. Készíthetjük akár zabliszttel is, de akkor figyeljünk, hogy olyan feldolgozóhelyről származzon, ahol nem szennyeződött gluténnel. Hozzávalók: 200 g sárgarépa 20 g lenmagliszt 30 g mandulaliszt 5 g petrezselyemliszt 2 tojás só, bors 1 ek zsír/olaj reszelt… Tovább »

Egyszerű spenótos szalvétagombóc zabliszttel (gluténmentes, tejmentes)

A szalvétagombóc egészségesebb változata, ráadásul nagyon gyorsan kész van. A spenótot egyébként elutasító gyermekeim is azt mondták, hogy finom, és még repetát is kértek belőle :). Tökéletes köret bármilyen szaftosabb ételhez, bár én legutóbb sült csirkéhez készítettem, azzal is nagyon jó volt. Ha zabliszt helyett barna rizsliszttel, vagy egyéb gluténmentes liszttel készítjük, lisztérzékenyek is fogyaszthatják…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!