Ez a marcipán nem alkalmas torták bevonására, díszítésére, viszont rengeteg egyéb módon felhasználhatjuk, ha szeretjük. Nekem nagy kedvencem, de a bolti egyrészt drága, másrészt tele van olyan anyagokkal, amikre semmi szükségem. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbbre ráírhatnánk, hogy “nyomokban mandulát” tartalmaz.
Házi marcipánt úgy is lehet készíteni, hogy cukorszirupot adunk a darált mandulához, de én most az egyszerűségre és a gyorsaságra törekedtem. Mivel az aprítógépem nem tudja nagyon finomra darálni a mandulát, a masszám darabos lett, de így is kitűnően alkalmas bonbonok, sütemények készítésére. A cukor arányán természetesen emelhetünk, minél több benne a cukor, annál formázhatóbb lesz a marcipán.
Ízesítésre sok mindent használhatunk: adhatunk hozzá barackmagolajat, meggymagolajat, BIO reszelt narancshéjat, citromhéjat, stb. A kókuszvirágcukornak alapból van egy kis karamellás beütése, így nagyon finom plusz ízesítés nélkül is.
Héj nélküli mandula szükséges hozzá, de ha nem kapunk ilyet, a héjasból is nagyon egyszerűen készíthetünk blansírozással: Egy lábasban vizet forralunk, beledobjuk a mandulákat, és 5 percig főzzük. Leszűrjük, és még melegen kinyomkodjuk a mandulaszemeket a felpuhult héjból.
Hozzávalók:
100 g blansírozott mandula
30 g kókuszvirágcukor
Elkészítés:
- A mandulát aprítógépbe tesszük, összeaprítjuk.
- Hozzáadjuk a cukrot is és együtt keverjük 4-5 percig.
- Annyi mandulaolajat adunk hozzá, hogy egy egységes masszát kapjunk. Az aprítógépben nem biztos, hogy összeáll, a végén kézzel kell összegyúrni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: