Még ősszel elkezdtem kísérletezni az égetett tésztával, amiből akkor sajtkrémes fánkocskák lettek. Eljött az ideje a következő próbálkozásnak, most édes verzióban. Lecseréltem a zablisztet mandula- és kókuszliszt keverékére, és az eredmény több, mint meggyőző. Ugyan a tésztája kicsit tömörebb lett, de az íze utánozhatatlan :).
Első ránézésre kicsit macerásnak tűnik, és valóban nem egy “összekeverem-bedobom a sütőbe” egyszerűségű süti, de ha betartunk pár szabályt, nem lehet elrontani: Fontos, hogy a tojásokat egyenként adjuk hozzá, ha kész vagyunk a reszteléssel. Ugyancsak fontos, hogy két ütemben süssük: magasabb hőfokon kezdjük, amíg megszilárdul a kérge, így nem fog összeesni. Utána lejjebb vesszük a hőmérsékletet, hogy a belseje is átsüljön.
Bármilyen krémmel megtölthetjük, nyugodtan engedjük szabadon a fantáziánkat. Nekem nagyon ízlik ez a csokikrémes-epres kombináció, és az alapján, amilyen gyorsan elfogytak, a gyerekeknek is 😛 .
Hozzávalók:
-A fánkokhoz:
20 dkg mandulaliszt
5 dkg kókuszliszt
20 dkg (laktózmentes) vaj / ghí
2 dl víz
1 ek kókuszvirágcukor
csipetnyi só
-A csokikrémhez:
2 db avokádó
3 db banán
2-6 ek kakaó (a mennyiség attól függ, hogy mennyire szeretjük “keserűen”)
-Az eperszószhoz:
30 dkg (jelenleg fagyasztott) eper
Elkészítés:
-Fánkok:
-Csokikrém:
Eperszósz:
Ha kihűltek a fánkok, kettévágjuk őket, megtöltjük csokikrémmel, és a tetejét megkenjük eperszósszal.