Jó hosszú időre eltűntem. Az az igazság, hogy a Karácsonyt és a körülötte lévő időszakot teljes mértékben a családnak szántam. Férjem is itthon volt, a gyerekek is, így rengeteget voltunk együtt, és nagyon jó volt 🙂 .
Egy salátával térek vissza, amit nagyon szeretek. Erősen kompromisszumos paleo, igazából szinte minden, ami benne van, kiesik a szigorú paleoból (feta, padlizsán, paradicsom, amaránt). Nem paleosoknak viszont nagyon tudom ajánlani, egészséges, finom, és annyira laktató, hogy vacsorának is megállja a helyét.
Hozzávalók:
1 padlizsán
150 g amaránt
250 ml húsleves alaplé / víz
200 g koktélparadicsom
100 g feta
1/2 citrom leve
menta (opcionális), só, bors
fokhagymaolaj / olívaolaj
Elkészítés:
- A padlizsánt szeletekre vágjuk, besózzuk, és állni hagyjuk kb 20 percet. Utána lemossuk a só nagy részét, borsozzuk, meglocsoljuk kevés fokhagymaolajjal / olívaolajjal, és egy serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalát.
- Egy lábosban megfőzzük az amarántot a húsleves alaplében (ennek hiányában vízben).
- A paradicsomokat kettévágjuk, a padlizsánszeleteket kisebb darabokra vágjuk.
- Összekeverjük a saláta hozzávalóit, majd az öntetet is (citromlé, menta, só, bors, fokhagymaolaj / olívaolaj), és ráöntjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: