Natur Organic

Padlizsános amaránt saláta (gluténmentes, tojásmentes)

Jó hosszú időre eltűntem. Az az igazság, hogy a Karácsonyt és a körülötte lévő időszakot teljes mértékben a családnak szántam. Férjem is itthon volt, a gyerekek is, így rengeteget voltunk együtt, és nagyon jó volt 🙂 .

Egy salátával térek vissza, amit nagyon szeretek. Erősen kompromisszumos paleo, igazából szinte minden, ami benne van, kiesik a szigorú paleoból (feta, padlizsán, paradicsom, amaránt). Nem paleosoknak viszont nagyon tudom ajánlani, egészséges, finom, és annyira laktató, hogy vacsorának is megállja a helyét.

 

padlizsános-amarántos saláta

 

 Hozzávalók:

1 padlizsán

150 g amaránt

250 ml húsleves alaplé / víz

200 g koktélparadicsom

100 g feta

1/2 citrom leve

menta (opcionális), só, bors

fokhagymaolaj / olívaolaj

 Elkészítés:

  1. A padlizsánt szeletekre vágjuk, besózzuk, és állni hagyjuk kb 20 percet. Utána lemossuk a só nagy részét, borsozzuk, meglocsoljuk kevés fokhagymaolajjal / olívaolajjal, és egy serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalát.
  2. Egy lábosban megfőzzük az amarántot a húsleves alaplében (ennek hiányában vízben).
  3. A paradicsomokat kettévágjuk, a padlizsánszeleteket kisebb darabokra vágjuk.
  4. Összekeverjük a saláta hozzávalóit, majd az öntetet is (citromlé, menta, só, bors, fokhagymaolaj / olívaolaj), és ráöntjük.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!