Natur Organic

Mézeskalács egészségesen, csokival (gluténmentes, tejmentes, kompromisszumos paleo)

 Pár éve felfedeztem egy nagyon jó mézeskalács-receptet, és azóta mindig ezt sütöm. Mivel már akkor is próbáltam egészségesebben enni, a lisztet zabliszttel helyettesítettem, és tökéletesen működött. Idén a zablisztet is elhagytam, így új alternatíva után néztem. És őszintén elmondhatom, hogy ennyire finom mézeskalácsot még sosem ettem. Tudom, hogy a mandulaliszt drága, de mindenképpen megéri legalább egy limitált mennyiséget sütni belőle, egyszerűen fantasztikus íze van. Nem is akartam elrontani cukormázzal, inkább jól megtunkoltam egy kis csokiban, feltétlenül próbáljátok ki!!!

 Azt hittem, nehéz lesz majd dolgozni vele, de nem volt semmi probléma. Érdemes alászórni egy kevésbé drága liszttel (én rizslisztet használtam), így egyáltalán nem ragad. Legközelebb kipróbálom 100%-ban mandulaliszttel, elsőre nem mertem. Majd megírom, hogy sikerült :).

A vajat lehet helyettesíteni ghível, vagy kókuszzsírral, de erről egyenlőre nincsenek tapasztalataim. Ha valaki kipróbálja, megköszönném, ha írna róla :). Tejmentes természetesen csak akkor lesz, ha ezek valamelyikével készítjük.

A képen a félbeharapott süti ismételten a kisfiam műve :). Természetesen a csokis részbe harapott bele. Sőt, az igazat megvallva később leharapta mindegyiknek a csokis felét, a többit pedig otthagyta. Végülis csak “kicsit” csokifüggő (mint az anyja :P).

 

Egészséges mézeskalács

 

Hozzávalók:

25 dkg mandulaliszt

9 dkg rizsliszt

12 dkg vaj / ghí / kókuszzsír

20 dkg méz

2 tojássárgája

1 tk szódabikarbóna

1 tk mézeskalács fűszerkeverék

csipet só

100 g étcsoki

Elkészítés:

  1. Összekeverjük a hozzávalókat.
  2. Hűtőben pihentetjük legalább egy órát.
  3. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
  4. A csoki 3/4-ét vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük és belekeverjük az apróra vágott maradékot (temperáljuk).
  5. A kihűlt mézeskalácsokat csokiba mártjuk és szilikonos sütőpapíron megvárjuk, amíg megszilárdul.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!