Nagyon szeretem a kókuszgolyót. Persze ebből is -mint általában a sütik többségéből- a legjobb a házi.
Ez a gluténmentes változat abban más, mint az eredeti, hogy nem kekszdarából, hanem piskótából készül. Időhiányban szenvedőknek a tökéletes megoldás (persze csak akkor, ha egyébként a kekszeket is magunk sütnénk meg). Miután a tésztát szétmorzsoljuk, nem kell kettéválasztani a tojásokat és külön-külön felverni, mivel teljesen lényegtelen, hogy mennyire tökéletes piskótát sütünk.
A meggylevet helyettesíthetjük másféle gyümölcslevekkel is, de szerintem a meggy passzol hozzá a legjobban. Szerencsére nekem ott sorakoznak a kamrámban a nyáron eltett cukor- és tartósítószermentes meggyek, aminek a leve ugyanúgy felhasználható.
Ha még ütősebbre szeretnénk, tehetünk a golyók közepébe meggyszemeket :).
Hozzávalók:
3 db tojás
75 g mandulaliszt / zabliszt / mandula mix liszt
30 g kókuszvirágcukor
50 g vaj / kókuszzsír / ghí
50 g kókuszreszelék + a forgatáshoz
20 g kakaó
1 dl meggylé
Elkészítés:
- Felverjük a tojásokat a cukorral (legalább 5 percig).
- Óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.
- Megvárjuk, amíg kihűl, és szétmorzsoljuk.
- Hozzákeverjük a vajat, a kókuszreszeléket, a kakaót és a meggylevet.
- Kis gombócokat formálunk és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: