Natur Organic

Kókuszgolyó kicsit másképp (gluténmentes, tejmentes, paleo)

Nagyon szeretem a kókuszgolyót. Persze ebből is -mint általában a sütik többségéből- a legjobb a házi.

Ez a gluténmentes változat abban más, mint az eredeti, hogy nem kekszdarából, hanem piskótából készül. Időhiányban szenvedőknek a tökéletes megoldás (persze csak akkor, ha egyébként a kekszeket is magunk sütnénk meg). Miután a tésztát szétmorzsoljuk, nem kell kettéválasztani a tojásokat és külön-külön felverni, mivel teljesen lényegtelen, hogy mennyire tökéletes piskótát sütünk.

A meggylevet helyettesíthetjük másféle gyümölcslevekkel is, de szerintem a meggy passzol hozzá a legjobban. Szerencsére nekem ott sorakoznak a kamrámban a nyáron eltett cukor- és tartósítószermentes meggyek, aminek a leve ugyanúgy felhasználható.

Ha még ütősebbre szeretnénk, tehetünk a golyók közepébe meggyszemeket :).

Kókuszgolyó

Hozzávalók:

3 db tojás

75 g mandulaliszt / zabliszt / mandula mix liszt

30 g kókuszvirágcukor

50 g vaj / kókuszzsír / ghí

50 g kókuszreszelék + a forgatáshoz

20 g kakaó

1 dl meggylé

Elkészítés:

  1. Felverjük a tojásokat a cukorral (legalább 5 percig).
  2. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.
  4. Megvárjuk, amíg kihűl, és szétmorzsoljuk.
  5. Hozzákeverjük a vajat, a kókuszreszeléket, a kakaót és a meggylevet.
  6. Kis gombócokat formálunk és kókuszreszelékbe forgatjuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!