Natur Organic

Almás-sütőtökös muffin cukor nélkül (gluténmentes, tejmentes, paleo)

Ez megint egy olyan süti, amit félig-meddig a kényszer szült, és valami csodálatosan finom kerekedett ki belőle :). Eredetileg sütőtökös muffint akartam sütni, amit elvihetünk a kirándulásra, de reggelre elpárolgott a megsütött sütőtök igen nagy része. Mivel se több sütőtök nem volt itthon, se idő, hogy újra süssek, úgy gondoltam, hogy a mennyiség felét almával pótlom. Azt hiszem ezután is így fogom sütni, nagyon finom lett :).

Cukrot egyáltalán nem tettem bele, mert a sütőtök és az alma is édes, nekünk ez így bőven elég is. Természetesen aki szeretne, nyugodtan adjon hozzá ízlése szerint.

(A fotózásnál megint nem tudtam kicselezni a kisfiamat, mindenhova belóg vagy a keze, vagy a lába :P.)

almás-sütőtökös muffin

Hozzávalók (16 db):

125 g sült sütőtök

125 g reszelt alma

4 tojás

300 g mandulaliszt / mandula mix liszt / zabliszt, vagy bármilyen egyéb magliszt keveréke  (én 1/3-1/3 mandulaliszt, rizsliszt, gesztenyeliszttel sütöttem)

100 g olvasztott vaj / kókuszolaj

mézes sütemény fűszermix, vagy fahéj, gyömbér, kardamom, kinek mi van otthon

csipetnyi só

1 tk szódabikarbóna

 

Elkészítés:

  1. Összekeverjük az összes hozzávalót.
  2. Muffin-formákba rakjuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

 

almás-sütőtökös muffin

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!