Natur Organic

Baglyok gyurmából Halloween-re gyerekekkel

Idén minket is elkapott a Halloween-őrület, igaz csak egy kicsit, de ezeket a baglyokat nem tudtam kihagyni :).

Az alapötlet innen van.

Ha gyurmázni támad kedvünk, legtöbbször só-liszt gyurmát készítek. Ennek több előnye is van: egyrészt nagyon olcsó. Másrészt dupla szórakozást nyújt: ha nem színezzük semmivel, száradás után ki is festhetjük őket, a gyerekeim imádják! Elkészítése nagyon egyszerű: egy rész só, egy rész liszt, ezt összekeverjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy egy gyurma-állagú masszát kapjunk. Tetszés szerint formázzuk, majd 100 fokos sütőben kiszárítjuk.

 

bagoly

 

 

És akkor jöjjön az elkészítés menete:

Egy gömböt gyúrunk.

IMG_0156

 

A gömböt koronggá lapítjuk.

IMG_0157

 

Egy toll végével kialakítjuk a bagoly “tollait”.

IMG_0158

 

Behajtjuk a szárnyakat.

IMG_0159

 

Lehajtjuk a fejet.

IMG_0160

 

A toll végével – vagy bármi mással, amink van otthon – kialakítjuk a szemeket, késsel bevágjuk a csőrt.

IMG_0161

 

Hurkapálcával kilukasztjuk a füleket, hogy majd fel tudjuk fűzni a baglyokat.

IMG_0162

 

A kész baglyokat sütőben kiszárítjuk, majd narancssárgára festjük.

 

Végül felfűzzük őket egy szalagra, fonalra, vagy bármire, amink van otthon, és már díszíthetünk is :).

 

bagoly

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!