Idén minket is elkapott a Halloween-őrület, igaz csak egy kicsit, de ezeket a baglyokat nem tudtam kihagyni :).
Az alapötlet innen van.
Ha gyurmázni támad kedvünk, legtöbbször só-liszt gyurmát készítek. Ennek több előnye is van: egyrészt nagyon olcsó. Másrészt dupla szórakozást nyújt: ha nem színezzük semmivel, száradás után ki is festhetjük őket, a gyerekeim imádják! Elkészítése nagyon egyszerű: egy rész só, egy rész liszt, ezt összekeverjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy egy gyurma-állagú masszát kapjunk. Tetszés szerint formázzuk, majd 100 fokos sütőben kiszárítjuk.
És akkor jöjjön az elkészítés menete:
Egy gömböt gyúrunk.
A gömböt koronggá lapítjuk.
Egy toll végével kialakítjuk a bagoly “tollait”.
Behajtjuk a szárnyakat.
Lehajtjuk a fejet.
A toll végével – vagy bármi mással, amink van otthon – kialakítjuk a szemeket, késsel bevágjuk a csőrt.
Hurkapálcával kilukasztjuk a füleket, hogy majd fel tudjuk fűzni a baglyokat.
A kész baglyokat sütőben kiszárítjuk, majd narancssárgára festjük.
Végül felfűzzük őket egy szalagra, fonalra, vagy bármire, amink van otthon, és már díszíthetünk is :).
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: