Sosem gondoltam volna, hogy a citrom és a mák ennyire passzol egymáshoz. Pár napja egy hirtelen ötlettől vezérelve kipróbáltam, és imádom!
Ráadásul pillanatok alatt kész van: csak egy edénybe beleöntjük az összes hozzávalót, összekeverjük, korongokat formálunk, be a sütőbe, és már csak várni kell egy kicsit, hogy szépen megsüljenek a korongocskák :). A kihűlésig nem sok jutott el :P.
A mák miatt nehezen tudom elképzelni cukor nélkül, de ha már használunk, keressünk egy egészségesebb verziót. Nálam a kókuszvirágcukor a nyerő.
Fontos, hogy a citrom BIO legyen, mert a többi héját gombaölő és egyéb vegyszerekkel kezelik, amit alapos sikálással sem lehet teljesen eltávolítani. Egyre több helyen lehet kapni kezeletlen citromot, pl: Spar, Lidl, Aldi.
Hozzávalók:
7,5 dkg kókuszzsír / vaj / ghí
4 dkg kókuszvirágcukor
5 dkg mákliszt
10 dkg mandula mix liszt
1 BIO citrom reszelt héja és leve
1 tojás
2 ek (házi) lekvár
csipetnyi só
Elkészítés:
- Összekeverjük a hozzávalókat.
- Kis golyókat formálunk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben korongokká nyomkodjuk.
- 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: