Natur Organic

Ötperces citromos-mákos keksz (gluténmentes, tejmentes, paleo)

Sosem gondoltam volna, hogy a citrom és  a mák ennyire passzol egymáshoz. Pár napja egy hirtelen ötlettől vezérelve kipróbáltam, és imádom!

Ráadásul pillanatok alatt kész van: csak egy edénybe beleöntjük az összes hozzávalót, összekeverjük, korongokat formálunk, be a sütőbe, és már csak várni kell egy kicsit, hogy szépen megsüljenek a korongocskák :). A kihűlésig nem sok jutott el :P.

A mák miatt nehezen tudom elképzelni cukor nélkül, de ha már használunk, keressünk egy egészségesebb verziót. Nálam a kókuszvirágcukor a nyerő.

Fontos, hogy a citrom BIO legyen, mert a többi héját gombaölő és egyéb vegyszerekkel kezelik, amit alapos sikálással sem lehet teljesen eltávolítani. Egyre több helyen lehet kapni kezeletlen citromot, pl: Spar, Lidl, Aldi.

 

Citromos-mákos keksz

 

Hozzávalók:

7,5 dkg kókuszzsír / vaj / ghí

4 dkg kókuszvirágcukor

5 dkg mákliszt

10 dkg mandula mix liszt

1 BIO citrom reszelt héja és leve

1 tojás

2 ek (házi) lekvár

csipetnyi só

 

Elkészítés:

  1. Összekeverjük a hozzávalókat.
  2. Kis golyókat formálunk, majd sütőpapírral  bélelt tepsiben korongokká nyomkodjuk.
  3. 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!