Ez egy tipikus elrontott sütemény, aminek jó vége lett, és egy igazán ízletes és sokoldalú édességet kaptam :). Paleo raffaello-nak indult, de sehogy sem akart összeállni. Sokáig próbálkoztam, de végül kénytelen voltam feladni, és átminősíteni “sült Bounty”-vá. Persze a Bounty-hoz csak annyi köze van, hogy hasonlít az ízviláguk. De ez bőven elég is, mind a három alábbi verzió nagyon-nagyon finom.
Mivel próbálkozás közben folyton hozzáadtam a masszához valamit, tetemes mennyiség lett belőle, de még ez is elfogyott rövid időn belül. Aki nem bír el ennyivel, ossza a mennyiségeket igény szerint :).
A cukor mennyiségét szintén igény szerint növelhetjük, nekem így pont jó volt, de én (már) egyáltalán nem vagyok édesszájú.
Mindenképpen hűtőben tároljuk!
Hozzávalók:
6 dl kókusztej ( 2dl cocomas, 4 dl víz)
200 g kókuszreszelék
300 g kókuszzsír
100 g tejmix liszt
5 tojás
vanília kivonat
25 g kókuszvirágcukor
Elkészítés:
- Összekeverjük a hozzávalókat és egy tepsiben ujjnyi vastagon szétkenjük a masszát.
- 180 fokos sütőben kb 40 percig sütjük.
- Még melegen szeleteket vágunk, de egyben hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt, hűtőbe tesszük dermedésig, utána könnyen ki tudjuk szedni a szeleteket.
Banános csokikrémmel:
Ez a csokikrém kb 2 perc alatt készen van, tökéletes választás, ha nincs időnk / kedvünk sokat pepecselni vele.
Hozzávalók:
1 banán
10 g kakaó
Elkészítés:
A banánt összeturmixoljuk a kakaóval.
Házi mogyorókrémmel:
A házi mogyorókrém receptje megtalálható itt és itt.
Csokival:
Ha bevonjuk csokival a szeleteket, kitűnő ajándékot kapunk. Már ha kibírjuk, hogy ne faljuk fel az egészet idő előtt :).
Hozzávalók (kb 10 szelethez):
100 g étcsoki (minimum 60%-os)
Elkészítés:
- Vízgőz felett megolvasztjuk a csoki 3/4-ét, majd levesszük a tűzről és hozzákeverjük a maradékot (temperáljuk).
- Megkenjük a csokival a kihűtött “Bounty” szeletek tetejét, és megvárjuk, amíg megdermed a csoki (én beraktam hűtőbe, hogy gyorsabb legyen).
- Megfordítjuk a csokiszeleteket, és villával mindegyiket csokiba mártjuk. Ez a “hivatalos” verzió. Én elég egyedi megoldást választottam, ráöntöttem a szeletek tetejére az olvasztott csokit, és kiskanállal elegyengettem az oldalán.
- Megint dermesztjük, majd megesszük :).
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: