Natur Organic

Sült “Bounty” egészségesen 3féleképpen (gluténmentes, tejmentes, paleo)

Ez egy tipikus elrontott sütemény, aminek jó vége lett, és egy igazán ízletes és sokoldalú édességet kaptam :). Paleo raffaello-nak indult, de sehogy sem akart összeállni. Sokáig próbálkoztam, de végül kénytelen voltam feladni, és átminősíteni “sült Bounty”-vá. Persze a Bounty-hoz csak annyi köze van, hogy hasonlít az ízviláguk. De ez bőven elég is, mind a három alábbi verzió nagyon-nagyon finom.

Mivel próbálkozás közben folyton hozzáadtam a masszához valamit, tetemes mennyiség lett belőle, de még ez is elfogyott rövid időn belül. Aki nem bír el ennyivel, ossza a mennyiségeket igény szerint :).

A cukor mennyiségét szintén igény szerint növelhetjük, nekem így pont jó volt, de én (már) egyáltalán nem vagyok édesszájú.

Mindenképpen hűtőben tároljuk!

 

Hozzávalók:

6 dl kókusztej ( 2dl cocomas, 4 dl víz)

200 g kókuszreszelék

300 g kókuszzsír

100 g tejmix liszt

5 tojás

vanília kivonat

25 g kókuszvirágcukor

 

Elkészítés:

  1. Összekeverjük a hozzávalókat és egy tepsiben ujjnyi vastagon szétkenjük a masszát.
  2. 180 fokos sütőben kb 40 percig sütjük.
  3. Még melegen szeleteket vágunk, de egyben hagyjuk kihűlni.
  4. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük dermedésig, utána könnyen ki tudjuk szedni a szeleteket.

 

 Banános csokikrémmel:

Ez a csokikrém kb 2 perc alatt készen van, tökéletes választás, ha nincs időnk / kedvünk sokat pepecselni vele.

Hozzávalók:

1 banán

10 g kakaó

Elkészítés:

A banánt összeturmixoljuk a kakaóval.

bounty

 

 

Házi mogyorókrémmel:

A házi mogyorókrém receptje megtalálható itt és itt.

bounty

 

Csokival:

Ha bevonjuk csokival a szeleteket, kitűnő ajándékot kapunk. Már ha kibírjuk, hogy ne faljuk fel az egészet idő előtt :).

bounty

Hozzávalók (kb 10 szelethez):

100 g étcsoki (minimum 60%-os)

Elkészítés:

  1.  Vízgőz felett megolvasztjuk a csoki 3/4-ét, majd levesszük a tűzről és hozzákeverjük a maradékot (temperáljuk).
  2. Megkenjük a csokival a kihűtött “Bounty” szeletek tetejét, és megvárjuk, amíg megdermed a csoki (én beraktam hűtőbe, hogy gyorsabb legyen).
  3. Megfordítjuk a csokiszeleteket, és villával mindegyiket csokiba mártjuk. Ez a “hivatalos” verzió. Én elég egyedi megoldást választottam, ráöntöttem a szeletek tetejére az olvasztott csokit, és kiskanállal elegyengettem az oldalán.
  4. Megint dermesztjük, majd megesszük :).

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!