Natur Organic

Sült édesburgonya guatemalai módra (camote en dulce) (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, paleo)

Már régóta szerettem volna kipróbálni az édesburgonyát. Pár hete a piacon találtam is :). Mivel férjem guatemalai, adott volt, hogy úgy készítsem el, ahogy ők szokták. A camote en dulce (vagy camote en miel, magyarul mézes édesburgonya) tipikus guatemalai édesség, de egész Latin-Amerikában hasonlóan készítik. (Természetesen nem kókuszvirágcukorral, még mézzel is igen ritkán, leginkább hagyományos kristálycukorral.)

Én mézet raktam rá, de igazság szerint külön édesítés nélkül is kiváló, nekem így túl édes is lett.

Édesburgonyát a Lehel piacon találtam, de gyanítom, hogy a nagyobb piacokon előfordul. Lidl-ben is láttam a múltkor. Ha pedig van kertünk, jövőre akár magunk is termeszthetjük :).

 

sült édesburgonya

 

 

Hozzávalók (4 főre):

2 édesburgonya

1 rúd fahéj

1 dl víz

méz / kókuszvirágcukor (opcionális)

 

Elkészítés:

  1. Meghámozzuk az édesburgonyát, de ezt akár el is hagyhatjuk. Ebben az esetben jó alaposan mossuk meg.
  2. Vastag szeleteket vágunk, tűzálló edénybe tesszük, hozzáadjuk a fahéjat, ráöntjük a vizet és ízlés / étkezési szokás szerint a mézet, vagy a kókuszvirágcukrot.
  3. Jól összekeverjük.
  4. Letakarjuk alufóliával, és 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Közben időnként meglocsoljuk a szósszal a tetejét.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!