Paradicsomos cukkini krémleves (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, kompromisszumos paleo)
Még mindig nagyon sok a kertben a cukkini, így ismét egy cukkinis receptet hozok :). Ez a leves egy igazi jolly joker. Nagyon sokféleképpen variálhatjuk: ehetjük melegen és hidegen, sűríthetjük, vagy el is hagyhatjuk a sűrítést (én nem sűrítettem), tehetünk a tetejére sült bacont, sonkát, stb…
Először csak simán cukkini krémlevest terveztem főzni, de paradicsommal sokkal finomabb. Aki viszont szigorú paleo diéta szerint étkezik, annak a paradicsom nem fogyasztható!
Hozzávalók:
1 ek zsír / olaj / vaj
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma, vagy fokhagymaolaj
50 dkg cukkini
50 dkg paradicsom
2-3 dl húsleves alaplé
só, bors, kurkuma
Elkészítés:
- A paradicsomot forró vízbe tesszük, így könnyen le tudjuk húzni a héját.
- Apróra vágjuk a cukkinit és a paradicsomot.
- A zsíron / olajon / vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Amikor kész, hozzáadjuk a fokhagymát, átforgatjuk, és felöntjük a leveslével (ha nincs otthon, akkor vízzel).
- Beletesszük a cukkinit, a paradicsomot és a fűszereket, kb 30 percig főzzük, majd összeturmixoljuk.
- Ízlés szerint sűrítjük.
Hasonló bejegyzések:
Cukkini szeletek gazdagon (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, paleo)
Thiou (csu), szenegáli főétel (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, paleo)
Padlizsánkrém dió- és lenmagolajjal (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, paleo)
Yassa csirkével (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)