A gluténmentes étkezés egyik legnehezebb része, hogy ha elmegyünk otthonról, mindig vinni kell magunkkal valami ennivalót, mert az esetek többségében nem találok olyat, amit én is nyugodt szívvel ehetek. Ha pedig mégis, akkor horror-áron.
Ezeket a golyókat 5 perc alatt össze tudjuk dobni, tele vannak energiával, egészségesek, és jóval olcsóbbra jön ki, mint ha kész gyümölcsszeleteket vennénk. A magokat és az aszalt gyümölcsöket ízlés szerint variálhatjuk, és akár szeleteket is készíthetünk belőlük.
Ideális elvitelre, gyors reggelinek, vendégeknek, vagy bármikor, ha napközben megéhezünk.
Hozzávalók:
20 dkg mandula
20 dkg aszalt szilva
fahéj
meggymag olaj, barackmag olaj (opcionális)
Elkészítés:
- Aprítógépben összeaprítjuk a mandulát.
- Hozzáadjuk a fahéjat és az aszalt szilvát, és a géppel addig aprítjuk, amíg egy homogén masszát kapunk.
- Kis golyókat, vagy szeleteket formázunk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: