Sült kápia paprika (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, paleo)
Sokszor a legegyszerűbb dolgok a legnagyszerűbbek. Így van ez ebben az esetben is: a kápia paprika egyébként is nagyon finom, de egy kis fokhagymával, dióolajjal, sajttal párosítva fantasztikus íze van.
Aki nem fogyaszt tejtermékeket, nyugodtan elhagyhatja a sajtot, anélkül is páratlan :).
Fogyaszthatjuk köretként, de akár egy könnyű vacsoraként magában is megállja a helyét.
Hozzávalók:
kápia paprika
feta (vagy bármilyen sajt)
2-3 gerezd fokhagyma
olívaolaj
dióolaj
Elkészítés:
- Kettévágjuk és kimagozzuk a paprikákat.
- Összenyomjuk, vagy aprítjuk a fokhagymagerezdeket, összekeverjük az olívaolajjal, és egy konyhai ecset segítségével megkenjük vele a paprikákat.
- Rámorzsoljuk a sajtot, majd 180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük.
- Tálalás előtt kevés dióolajat öntünk rá.
Hasonló bejegyzések:
Cukkini szeletek gazdagon (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, paleo)
Padlizsánkrém dió- és lenmagolajjal (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, paleo)
Sült édesburgonya guatemalai módra (camote en dulce) (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, paleo)
Aszalt gyümölcsös, mogyorós-mandulás csokicsoda (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, paleo)