Natur Organic

Banános-amarántos muffin (gluténmentes, tejmentes)

A két nappal ezelőtti, mákos-banános muffin alapján találtam ki ezt a receptet. Egyre nagyobb rajongója vagyok az amarántnak, gyümölccsel párosítva különösen finom. Az itt található epres-banános zabpehelymorzsát elkészítettem cseresznyével és amaránttal, és szerintem ízben simán veri a zabpelyhes változatot. Az amarántról tudni kell, hogy gluténmentes, de a szigorú paleo diétába nem fér bele. Én viszont nem veszem ennyire szigorúan, úgyhogy nekem belefér :).

A banán édessége miatt egyáltalán nem igényel hozzáadott cukrot.

A fényképezésbe megint besegített a másfél éves kisfiam. Úgy gondolta, hogy jobban néz ki, ha odatesz még egy papír nélküli muffint fejjel lefelé, majd lelkesen mutogatta, hogy mit fényképezzek :).

Banános-amarántos muffin

 Hozzávalók:

2 banán

2 tojás

200 g amaránt pehely

25 g mandulaliszt

szódabikarbóna

csipetnyi só

1 tk fahéj

vanília kivonat

Elkészítés:

  1.  Gépi habverővel habosra verjük a tojásokat.
  2. Szétnyomkodjuk a banánokat, és a tojásokkal együtt tovább verjük, amíg egy homogén, habos masszát kapunk.
  3. Hozzákeverjük a többi hozzávalót.
  4. Muffin-formákba adagoljuk a tésztát, és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!