A két nappal ezelőtti, mákos-banános muffin alapján találtam ki ezt a receptet. Egyre nagyobb rajongója vagyok az amarántnak, gyümölccsel párosítva különösen finom. Az itt található epres-banános zabpehelymorzsát elkészítettem cseresznyével és amaránttal, és szerintem ízben simán veri a zabpelyhes változatot. Az amarántról tudni kell, hogy gluténmentes, de a szigorú paleo diétába nem fér bele. Én viszont nem veszem ennyire szigorúan, úgyhogy nekem belefér :).
A banán édessége miatt egyáltalán nem igényel hozzáadott cukrot.
A fényképezésbe megint besegített a másfél éves kisfiam. Úgy gondolta, hogy jobban néz ki, ha odatesz még egy papír nélküli muffint fejjel lefelé, majd lelkesen mutogatta, hogy mit fényképezzek :).
Hozzávalók:
2 banán
2 tojás
200 g amaránt pehely
25 g mandulaliszt
szódabikarbóna
csipetnyi só
1 tk fahéj
vanília kivonat
Elkészítés:
- Gépi habverővel habosra verjük a tojásokat.
- Szétnyomkodjuk a banánokat, és a tojásokkal együtt tovább verjük, amíg egy homogén, habos masszát kapunk.
- Hozzákeverjük a többi hozzávalót.
- Muffin-formákba adagoljuk a tésztát, és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: