Eredetileg piskótatekercset szerettem volna készíteni, de túl vastag lett a tészta (nem volt elég nagy a tepsi, amiben sütöttem), így lett belőle ez a torta :). Igazából csak a külalak más, az íze ugyanolyan finom, mintha tekercs lenne.
Hozzávalók:
A krémhez:
190 g rebarbara
2 dl víz
50 g kókuszvirágcukor
30 g kókuszolaj
A piskótához:
9 tojás
120 g mandulaliszt
60 g cukrozatlan kakaó
30 g kókuszvirágcukor
cseresznye
Elkészítés:
- A krémhez meghámozzuk és kisebb darabokra vágjuk a rebarbarát, majd feltesszük a vízzel főni kb 15 percig.
- Hozzáadjuk a kókuszvirágcukrot és a kókuszolajat, és összeturmixoljuk, majd berakjuk a hűtőbe.
- A tésztához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját felverjük a cukorral és a kakaóval.
- Óvatosan beleforgatjuk a fehérjét a sárgájába, majd tepsiben szétterítjük a masszát és 180 fokon kb 20 percig sütjük.
- 3 egyforma részre vágjuk a megsült piskótát. Minden réteget megkenünk a rebarbarás krémmel, és félbevágott cseresznyeszeleteket teszünk rá. Végül a tetejére és az oldalára rákenjük a maradék krémet.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: