Natur Organic

Rebarbarakrémes-cseresznyés csokitorta (gluténmentes, tejmentes, paleo)

Eredetileg piskótatekercset szerettem volna készíteni, de túl vastag lett a tészta (nem volt elég nagy a tepsi, amiben sütöttem), így lett belőle ez a torta :). Igazából csak a külalak más, az íze ugyanolyan finom, mintha tekercs lenne.

 

Cseresznyés-rebarbarás süti

Hozzávalók:

A krémhez:

190 g rebarbara

2 dl víz

50 g kókuszvirágcukor

30 g kókuszolaj

A piskótához:

9 tojás

120 g mandulaliszt

60 g cukrozatlan kakaó

30 g kókuszvirágcukor

cseresznye

Elkészítés:

  1.  A krémhez meghámozzuk és kisebb darabokra vágjuk a rebarbarát, majd feltesszük a vízzel főni kb 15 percig.
  2. Hozzáadjuk a kókuszvirágcukrot és a kókuszolajat, és összeturmixoljuk, majd berakjuk a hűtőbe.
  3. A tésztához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját felverjük a cukorral és a kakaóval.
  4. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjét a sárgájába, majd tepsiben szétterítjük a masszát és 180 fokon kb 20 percig sütjük.
  5. 3 egyforma részre vágjuk a megsült piskótát. Minden réteget megkenünk a rebarbarás krémmel, és félbevágott cseresznyeszeleteket teszünk rá. Végül a tetejére és az oldalára rákenjük a maradék krémet.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!