Natur Organic

Cukkinis-csokis süti (gluténmentes, tejmentes, paleo)

A cukkiniben az a jó, hogy semleges íze miatt nagyon sok mindent készíthetünk belőle. Akár süteményt is! Kakaó hozzáadásával egy igazán ízletes, és könnyű sütit kapunk, melynek a kalóriatartalma is viszonylag alacsony (mármint a többi sütihez képest :)).

A zöldségeket zsigerből elutasító gyerekeknek kiváló, a cukkini nem látszik benne, nem érződik az íze, és ha nem nyomjuk tele cukorral, még nagyon egészséges is!

 

cukkinis-csokis süti

 

Legutóbb teljesen kifelejtettem a cukrot belőle, anélkül pedig nem volt túl nagy élvezeti értéke, ebbe a sütibe valamennyi cukor mindenképpen kell. Viszont ennek köszönhetően továbbfejlesztettem, összekevertem házi meggylekvárral (ugyanúgy készül, mint az eperlekvár), és így már nagyon finom volt!

Csokis cukkini süti meggylekvárral

Hozzávalók:

10 dkg mandulaliszt

10 dkg darált mandula

7,5 dkg kókuszzsír / vaj

25 dkg cukkini

3 dkg cukrozatlan kakaó

3 tojás

3-4 dkg kókuszvirágcukor

1 tk szódabikarbóna

csipetnyi só

 Elkészítés:

  1. Lereszeljük, vagy aprítógépben felaprítjuk a cukkinit.
  2. Összekeverjük a lisztet, a darált mandulát, a szódabikarbónát, a kakaót, a cukrot és a sót.
  3. Egy külön edényben felverjük a tojást, belekeverjük a lisztes keveréket, majd a vajat/kókuszzsírt, és legvégül a cukkinit.
  4. Szilikonformába, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!