A cukkiniben az a jó, hogy semleges íze miatt nagyon sok mindent készíthetünk belőle. Akár süteményt is! Kakaó hozzáadásával egy igazán ízletes, és könnyű sütit kapunk, melynek a kalóriatartalma is viszonylag alacsony (mármint a többi sütihez képest :)).
A zöldségeket zsigerből elutasító gyerekeknek kiváló, a cukkini nem látszik benne, nem érződik az íze, és ha nem nyomjuk tele cukorral, még nagyon egészséges is!
Legutóbb teljesen kifelejtettem a cukrot belőle, anélkül pedig nem volt túl nagy élvezeti értéke, ebbe a sütibe valamennyi cukor mindenképpen kell. Viszont ennek köszönhetően továbbfejlesztettem, összekevertem házi meggylekvárral (ugyanúgy készül, mint az eperlekvár), és így már nagyon finom volt!
Hozzávalók:
10 dkg mandulaliszt
10 dkg darált mandula
7,5 dkg kókuszzsír / vaj
25 dkg cukkini
3 dkg cukrozatlan kakaó
3 tojás
3-4 dkg kókuszvirágcukor
1 tk szódabikarbóna
csipetnyi só
Elkészítés:
- Lereszeljük, vagy aprítógépben felaprítjuk a cukkinit.
- Összekeverjük a lisztet, a darált mandulát, a szódabikarbónát, a kakaót, a cukrot és a sót.
- Egy külön edényben felverjük a tojást, belekeverjük a lisztes keveréket, majd a vajat/kókuszzsírt, és legvégül a cukkinit.
- Szilikonformába, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: