Natur Organic

Padlizsánkrém dió- és lenmagolajjal (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, paleo)

A hétvégén grilleztünk, amihez vettem két padlizsánt, de valamiért kimaradt a sütésből. Viszont ahhoz még időben kaptam észbe, hogy a forró parázsban fóliába becsomagolva át tudjuk sütni, így grillezett padlizsánszeletek helyett padlizsánkrém készült belőle. Azt hiszem nagyon jól jártunk :). Természetesen a padlizsánokat sütőben is meg lehet sütni, de a szabadban készült ételeknek mindig van egy különlegesen finom aromája.

Most először készítettem dió- és lenmagolajjal, és nagyon bejött. Ki lehet persze váltani olívaolajjal is, de aki teheti, dióolajat feltétlenül adjon hozzá, nagyon finom ízt ad neki. Ehetjük például ezzel a kenyérrel.

padlizsánkrém

Hozzávalók:

2 közepes méretű padlizsán

fél fej lilahagyma

3-4 ek dióolaj

1/2 dl lenmagolaj

1 gerezd fokhagyma, vagy 1-2 ek fokhagymaolaj

só, bors

Elkészítés:

  1. Fogpiszkálóval megszurkáljuk a padlizsánokat (fontos, hogy fém ne érjen hozzá, mert akkor keserű lesz), majd 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg “ráncos” lesz a héja.
  2. Kicsit hagyjuk kihűlni, lehúzzuk a héját, és összeturmixoljuk az összes hozzávalóval.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!