A hétvégén grilleztünk, amihez vettem két padlizsánt, de valamiért kimaradt a sütésből. Viszont ahhoz még időben kaptam észbe, hogy a forró parázsban fóliába becsomagolva át tudjuk sütni, így grillezett padlizsánszeletek helyett padlizsánkrém készült belőle. Azt hiszem nagyon jól jártunk :). Természetesen a padlizsánokat sütőben is meg lehet sütni, de a szabadban készült ételeknek mindig van egy különlegesen finom aromája.
Most először készítettem dió- és lenmagolajjal, és nagyon bejött. Ki lehet persze váltani olívaolajjal is, de aki teheti, dióolajat feltétlenül adjon hozzá, nagyon finom ízt ad neki. Ehetjük például ezzel a kenyérrel.
Hozzávalók:
2 közepes méretű padlizsán
fél fej lilahagyma
3-4 ek dióolaj
1/2 dl lenmagolaj
1 gerezd fokhagyma, vagy 1-2 ek fokhagymaolaj
só, bors
Elkészítés:
- Fogpiszkálóval megszurkáljuk a padlizsánokat (fontos, hogy fém ne érjen hozzá, mert akkor keserű lesz), majd 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg “ráncos” lesz a héja.
- Kicsit hagyjuk kihűlni, lehúzzuk a héját, és összeturmixoljuk az összes hozzávalóval.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: