Meggyes pite (gluténmentes, tejmentes, paleo)

A meggyel nem tudok betelni, az egyik kedvenc gyümölcsöm. Szeretem magában, lekvárként, sütiben, fagyinak, bárhogy :).

Eredetileg tisztán mandulaliszttel akartam sütni ezt a meggyes pitét, de nem volt itthon elég, úgyhogy a felét gesztenyeliszttel helyettesítettem. És mennyire jól tettem, nagyon finom lett!

Aki gluténmentesen szeretné enni, zabpehely helyett kókuszreszelékkel, vagy amaránttal készítse. Az amaránt ugyan gluténmentes, de nem paleo. Szerintem szerint kompromisszumként azért belefér, de ez csak az én véleményem, én nem veszem annyira szigorúan a diétát!

Hozzávalók:

150 g mandulaliszt

150 g gesztenyeliszt

200 g kókuszzsír / vaj

20 g kókuszvirágcukor

1 tojás sárgája

1 tk szódabikarbóna

1 csipet só

1 BIO citrom héja

500 g meggy / cseresznye

50 g zabpehely / amaránt pehely / kókuszreszelék

fahéj

Elkészítés:

  1. Összekeverjük a tésztához a hozzávalókat (a meggy és a zabpehely kivételével mindent), és 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Egy másik edényben összekeverjük a meggyet/cseresznyét a zabpehellyel és a fahéjjal.
  3. Sütőpapíron kinyújtjuk a tészta felét.
  4. Egyenletesen rátesszük a meggyet.
  5. Kinyújtjuk a tészta másik felét és rátesszük a meggyre.
  6. Megkenjük tojássárgájával, megszurkáljuk villával, és 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
Címkék: , , ,
Tovább a blogra »