Igazából ez nem hagyományos szuflé, mivel a tojásnak szinte csak a fehérjét tartalmazza. Úgy kezdődött hogy maradt egy adag tojásfehérjém, és valami nagyon finomra akartam felhasználni. Mivel csokifüggő vagyok, kakaót mindenképpen kellett tennem bele, a meggy pedig adta magát, az egyik kedvenc gyümölcsöm. Ez sült ki belőle, és tényleg nagyon finom lett :).
Hozzávalók (3 adaghoz):
4 tojásfehérje
1 tojás
20 g holland kakaó
10 g kókuszvirágcukor
maréknyi meggy
Elkészítés:
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
- Egy másik edényben felverjük a sárgáját is, hozzákeverjük a kakaót és a cukrot.
- Nagyon óvatosan, több részletben beleforgatjuk a felvert fehérjét (az elején még nagyon tömény a tészta, de ahogy tesszük bele a fehérjéket, egyre lágyabb lesz).
- Szuflé-formákba öntjük a masszát és mindegyikbe meggyeket dobálunk.
- Egy tálba ujjnyi vizet öntünk, és belehelyezzük a szufléformákat.
- 180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: