Natur Organic

Csokis-meggyes szuflé (gluténmentes, tejmentes, paleo)

Igazából ez nem hagyományos szuflé, mivel a tojásnak szinte csak a fehérjét tartalmazza. Úgy kezdődött hogy maradt egy adag tojásfehérjém, és valami nagyon finomra akartam felhasználni. Mivel csokifüggő vagyok, kakaót mindenképpen kellett tennem bele, a meggy pedig adta magát, az egyik kedvenc gyümölcsöm. Ez sült ki belőle, és tényleg nagyon finom lett :).

 

csokis-meggyes szuflé

Hozzávalók (3 adaghoz):

4 tojásfehérje

1 tojás

20 g holland kakaó

10 g kókuszvirágcukor

maréknyi meggy

Elkészítés:

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  2. Egy másik edényben felverjük a sárgáját is, hozzákeverjük a kakaót és a cukrot.
  3. Nagyon óvatosan, több részletben beleforgatjuk a felvert fehérjét (az elején még nagyon tömény a tészta, de ahogy tesszük bele a fehérjéket, egyre lágyabb lesz).
  4. Szuflé-formákba öntjük a masszát és mindegyikbe meggyeket dobálunk.
  5. Egy tálba ujjnyi vizet öntünk, és belehelyezzük a szufléformákat.
  6. 180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!