A homoktövis fagyi 3 arca – tele C vitaminnal! (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, paleo)

A homoktövis egy igazi vitaminbomba, C vitamin tartalma 10-szerese a citroménak! Ezáltal védi és erősíti az immunrendszert, és még számos jótékony hatása van, melyekről itt olvashatunk.

Fogyasztható vízzel, gyümölcslével elkeverve, és akár fagylaltként is! Ebben a formában még a gyerekek is sokkal szívesebben eszik meg :).

 Homoktövis jégkrém

Igazi frissítő jégkrém a forró nyári napokon, ráadásul pillanatok alatt kész van (leszámítva persze a fagyási időt). Szegény férjemnek nem is jutott, a gyerekek azonnal eltüntették az összeset.

Hozzávalók:

2,5 dl víz

30 g kókuszvirágcukor

4-5 ek homoktövis velő

Elkészítés:

  1. A cukrot addig melegítjük a vízzel, amíg homogén nem lesz.
  2. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a homoktövis velőt.
  3. Jégkrém-formákba öntjük és a fagyasztóban lefagyasztjuk.

Málnás homoktövis fagyi

Aki szereti a málnát, feltétlenül próbálja ki! A málna édessége és a homoktövis frissítő íze tökéletes párost alkot. Akár cukor nélkül is készíthető. Nagyon illik hozzá egy kis olvasztott csoki a tetejére, de anélkül is nagyon finom.

Hozzávalók:

250 g málna

5 ek homoktövis velő

30 g kókuszvirágcukor

4 dl kókusztej / 30 g tejmix liszt 3 dl vízzel

50 g étcsoki (minimum 60%-os) és 2-3 ek kókuszzsír (opcionális)

Elkészítés:

  1. Összeturmixoljuk a hozzávalókat.
  2. Fagylaltgépbe, vagy műanyag dobozban a fagyasztóba tesszük és félóránként átkeverjük, amíg fagyi állagú lesz.
  3. A csokit és a kókuszzsírt vízgőz felett összeolvasztjuk, majd ráöntjük a fagyira.

 

Kókusztejes homoktövis fagyi

Ha ebben az arányban keverjük össze a hozzávalókat, enyhén dominál a kókusztej íze, és a homoktövis frissítő hatásától tökéletes lesz az összhang. Nagyon illik hozzá a menta, de aki nem szereti, el is hagyhatja.

Hozzávalók:

1 doboz (2 dl) cocomas kókusztej sűrítmény

3,5 dl víz

25 g kókuszvirágcukor

15 ek homoktövis velő

menta (opcionális)

Elkészítés:

  1. Összeturmixoljuk a hozzávalókat.
  2. Fagylaltgépbe, vagy műanyag dobozban a fagyasztóba tesszük és félóránként átkeverjük, amíg fagyi állagú lesz.
Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »