A homoktövis egy igazi vitaminbomba, C vitamin tartalma 10-szerese a citroménak! Ezáltal védi és erősíti az immunrendszert, és még számos jótékony hatása van, melyekről itt olvashatunk.
Fogyasztható vízzel, gyümölcslével elkeverve, és akár fagylaltként is! Ebben a formában még a gyerekek is sokkal szívesebben eszik meg :).
Homoktövis jégkrém
Igazi frissítő jégkrém a forró nyári napokon, ráadásul pillanatok alatt kész van (leszámítva persze a fagyási időt). Szegény férjemnek nem is jutott, a gyerekek azonnal eltüntették az összeset.
Hozzávalók:
2,5 dl víz
30 g kókuszvirágcukor
4-5 ek homoktövis velő
Elkészítés:
Málnás homoktövis fagyi
Aki szereti a málnát, feltétlenül próbálja ki! A málna édessége és a homoktövis frissítő íze tökéletes párost alkot. Akár cukor nélkül is készíthető. Nagyon illik hozzá egy kis olvasztott csoki a tetejére, de anélkül is nagyon finom.
Hozzávalók:
250 g málna
5 ek homoktövis velő
30 g kókuszvirágcukor
4 dl kókusztej / 30 g tejmix liszt 3 dl vízzel
50 g étcsoki (minimum 60%-os) és 2-3 ek kókuszzsír (opcionális)
Elkészítés:
Kókusztejes homoktövis fagyi
Ha ebben az arányban keverjük össze a hozzávalókat, enyhén dominál a kókusztej íze, és a homoktövis frissítő hatásától tökéletes lesz az összhang. Nagyon illik hozzá a menta, de aki nem szereti, el is hagyhatja.
Hozzávalók:
1 doboz (2 dl) cocomas kókusztej sűrítmény
3,5 dl víz
25 g kókuszvirágcukor
15 ek homoktövis velő
menta (opcionális)
Elkészítés: