Ritkán eszünk tésztát, de néha nagyon jól tud esni. Arról nem is beszélve, hogy előfordul, hogy nincs sok időm főzni, ilyenkor nagyon nagy segítség.
Ezt a tésztát szoktam főzni, ez 100%-ban kukoricalisztből van. Elvileg ugyan itthon tartjuk a paleo diétát, de nekem ennyi kompromisszum belefér. A lényeg, hogy garantáltan gluténmentes, GMO mentes, és viszonylag alacsony a glikémiás indexe. Most már sok helyen láttam, nem csak interneten, nagyobb hiperekben is. Természetesen ez nem lesz ugyanolyan, mint a hagyományos tészták, de nagyban megközelíti :). Egyetlen hátránya, hogy miután leszűrtük, azonnal össze kell keverni valami szósszal, vagy olajjal, különben egy hatalmas tömbbé válik, amit utána lehetetlen szétszedni.
Hozzávalók (4 főre):
50 dkg brokkoli
5 -6dl víz
4-5 ek tejmix liszt
só, bors
1 citrom
4 db lazafilé
40-50 dkg gluténmentes tészta
Elkészítés:
- Megpároljuk a brokkolit a vízben, hozzáadjuk a sót, borsot, ízlés szerint egyéb fűszereket.
- Amikor megpuhult a brokkoli összeturmixoljuk és hozzáturmixoljuk a tejmix lisztet.
- A lazacfilét sózzuk, borsozzuk, lelocsoljuk citromlével, és forró serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
- Közben megfőzzük a tésztát. Amikor kész van, a tányérokra helyezzük, és azonnal elkeverjük a brokkolis szósszal, különben menthetetlenül összeragad.
- Tálalás után ízlés szerint fokhagymaolajat, csípős fűszerpaprika mag olajat öntünk rá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: