Megérett az első cukkinink a kertben :). Nagyon szeretem a cukkinit, mert nagyon sokoldalúan felhasználható. Ha töltve készítjük, tökéletes egytálételt kapunk. Marhahússal gondoskodunk a szükséges vasról, de aki nem szereti a vörös húst, cserélje le csirkére.
Ha paleo verziót szeretnénk készíteni, hagyjuk el a sajtot (vagy cseréljük le érett sajtra) és a zabpelyhet. Én ezt most zabpehellyel készítettem. (A legszigorúbb paleoba nem fér bele a paradicsom sem.)
Ha gluténmentesen szeretnénk enni, zabpehely helyett használjunk amarántot, vagy barnarizst, vagy keressünk olyan zabpelyhet, ami garantáltan nem szennyeződött gluténnal.
Hozzávalók (4 főre):
2 nagyobb cukkini
1 ek zsír / olaj / 1 csík szalonna felkockázva
1 apróra vágott vöröshagyma
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
50 dkg darált marhahús (vagy amilyet szeretnénk)
2 sűrített paradicsom
13 dkg zabpehely / amaránt / barnarizs / szezámmag
1 tojás
2 paradicsom apróra vágva
só, bors, bazsalikom, menta, petrezselyem
a tetejére feta sajt (opcionális)
Elkészítés: