Natur Organic

Töltött cukkini (gluténmentes, tejmentes, paleo)

Megérett az első cukkinink a kertben :). Nagyon szeretem a cukkinit, mert nagyon sokoldalúan felhasználható. Ha töltve készítjük, tökéletes egytálételt kapunk. Marhahússal gondoskodunk a szükséges vasról, de aki nem szereti a vörös húst, cserélje le csirkére.

Ha paleo verziót szeretnénk készíteni, hagyjuk el a sajtot (vagy cseréljük le érett sajtra) és a zabpelyhet. Én ezt most zabpehellyel készítettem. (A legszigorúbb paleoba nem fér bele a paradicsom sem.)

Ha gluténmentesen szeretnénk enni, zabpehely helyett használjunk amarántot, vagy barnarizst, vagy keressünk olyan zabpelyhet, ami garantáltan nem szennyeződött gluténnal.

Töltött cukkini

Hozzávalók (4 főre):

2 nagyobb cukkini

1 ek zsír / olaj / 1 csík szalonna felkockázva

1 apróra vágott vöröshagyma

1-2 gerezd zúzott fokhagyma

50 dkg darált marhahús (vagy amilyet szeretnénk)

2 sűrített paradicsom

13 dkg zabpehely / amaránt / barnarizs / szezámmag

1 tojás

2 paradicsom apróra vágva

só, bors, bazsalikom, menta, petrezselyem

a tetejére feta sajt (opcionális)

Elkészítés:

  1. Hosszában kettévágjuk a cukkinikat és kikaparjuk a magját.
  2. Megolvasztjuk a zsírt egy serpenyőben (vagy zsírjára sütjük a szalonnát)
  3. Üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, és amikor már majdnem kész, belerakjuk a zúzott fokhagymát.
  4. Hozzáadjuk a darált húst, majd a sűrített paradicsomot, egy kevés vizet és összerottyantjuk.
  5. Egy tálban hagyjuk kicsit kihűlni, összekeverjük a zabpehellyel, a tojással, a paradicsommal és a fűszerekkel.
  6. Megtöltjük a cukkiniket, a tetejét megszórjuk a sajttal, és 180 fokos sütőben 40-50 percig sütjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!