A cseresznye és a marcipán tökéletes párosítás, hihetetlenül finomak így együtt! Én házi marcipánt használok, de természetesen a boltban vásároltból is készíthető. Mivel a marcipánban is van cukor, nem feltétlenül igényel plusz édesítést.
Hozzávalók:
150 g (házi) marcipán
6 tojás
150 g mandulaliszt
30 g kókuszvirágcukor
1 tk szódabikarbóna
fahéj
400 g cseresznye
Elkészítés:
- Kettéválasztjuk a tojásokat.
- A fehérjét keményre verjük egy csipet sóval.
- Felverjük a sárgáját a cukorral, majd belekeverjük a marcipánt, a mandulalisztet, a szódabikarbónát és egy csipet fahéjat.
- Óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét 2-3 adagban, figyelve, hogy ne törjön össze.
- Formába öntjük a masszát, belenyomkodjuk a cseresznyét, és 180 fokon kb 35 percig sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: