Natur Organic

Cseresznyés-marcipános süti (gluténmentes, tejmentes, paleo)

A cseresznye és a marcipán tökéletes párosítás, hihetetlenül finomak így együtt! Én házi marcipánt használok, de természetesen a boltban vásároltból is készíthető. Mivel a marcipánban is van cukor, nem feltétlenül igényel plusz édesítést.

Cseresznyés-marcipános süti

Hozzávalók:

150 g (házi) marcipán

6 tojás

150 g mandulaliszt

30 g kókuszvirágcukor

1 tk szódabikarbóna

fahéj

400 g cseresznye

Elkészítés:

  1. Kettéválasztjuk a tojásokat.
  2. A fehérjét keményre verjük egy csipet sóval.
  3. Felverjük a sárgáját a cukorral, majd belekeverjük a marcipánt, a mandulalisztet, a szódabikarbónát és egy csipet fahéjat.
  4. Óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét 2-3 adagban, figyelve, hogy ne törjön össze.
  5. Formába öntjük a masszát, belenyomkodjuk a cseresznyét, és 180 fokon kb 35 percig sütjük.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!