Amikor a tipikus guatemalai reggeliről írtam, már közzétettem egy guacamole-receptet. Mivel szerintem a guacamolet nem lehet megunni, ezúttal egy paradicsomos verziót mutatok be. Kiváló mártogatós, de magában is nagyon finom!
Avokádót szinte mindenhol lehet már kapni, általában még éretlenül, keményen, de otthon tovább tudjuk érlelni. Akkor jó, ha már puha, de figyeljünk, hogy azért ne romoljon meg. Én simán az ablakban tartom, se banánt nem teszek mellé, se nem csomagolom újságpapírba, és mindig gond nélkül megérik :).
Hozzávalók:
2 db érett avokádó
1 citrom leve
1 paradicsom apróra vágva
fél lilahagyma apróra vágva
só, (lehetőleg friss) koriander
chili (opcionális)
Elkészítés:
Megpucoljuk az avokádókat, villával összetörjük (vagy összeturmixoljuk), és összekeverjük a többi hozzávalóval.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: