Aki szereti a csokit, ezt imádni fogja! Kezdők is bátran készíthetik, nagyon egyszerű és gyors. Szép csomagolással ajándéknak is kitűnő.
A fahéj mellett ízesíthetjük BIO narancshéjjal, kardamommal, vaníliával.
Hozzávalók:
50 g mandula
50 g mogyoró
50 g aszalt szilva
50 g aszalt sárgabarack
20 g szezámmag
200 g minőségi étcsoki (minimum 60%-os)
Elkészítés:
- A mogyorót és a mandulát nagyobb darabokra aprítjuk.
- Kockákra vágjuk a szilvát és a sárgabarackot.
- Összekeverjük a magokat, az aszalt gyümölcsöket és a fahéjt (esetleg egyéb fűszereket).
- Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit, ráöntjük a keverékre, jól összedolgozzuk.
- Sütőpapírra, vagy szilikon alátétre kis halmokat helyezünk.
- Hűvös helyen megvárjuk, amíg nagyjából megdermed, majd dobozban hűtőbe tesszük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: