Na jó, igazából nem clafoutis, hanem flaugnarde. Clafoutis-nak csak azt hívják, amit montmorency cseresznyével készítenek, szigorúan a magjával együtt. A magot egyébként azért hagyják benne, hogy a cseresznye leve ne keveredjen össze a tésztával.
Mivel viszont most még tart az eperszezon, az eperhez pedig kitűnően passzol a rebarbara, kipróbáltam ezt a változatot is. Nem csalódtam, nagyon finom lett :). És nem utolsósorban nagyon egészséges is, paleo diétába is beilleszthető. Fogyókúra alatt is bűntudat nélkül ehetjük ;).
Nagyon gyorsan kész van, kezdőknek is ajánlom, nem lehet elrontani :).
A cukor mennyiségét szándékosan nem határoztam meg. Nekem elég édes, ha kb 30 g-ot adok hozzá, de ez másoknak általában nem elég, nekik javaslom a dupláját.
A lisztekkel is lehet variálni, készíthetjük akár zabliszttel is (bár így csak akkor gluténmentes, ha a zabliszt garantáltan nem keveredett gluténnel a feldolgozás során), vagy keverhetünk hozzá szőlőmaglisztet, gyümölcslisztet.
Hozzávalók:
70-80 dkg eper és rebarbara vegyesen
6 db tojás
6 dl növényi tej, vagy 1,5 dl tejmix liszt 4,5 dl vízzel
170 g mandulaliszt
kókuszvirágcukor ízlés szerint
vanília kivonat
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Verjük fel a tojásokat jó habosra.
- Keverjük hozzá az összes többi hozzávalót habverő géppel a gyümölcsök kivételével.
- Adjuk hozzá az apró darabokra vágott gyümölcsöket.
- Sütőpapírral kibélelt tepsiben 35-40 percig sütjük. Ha szilikonformát használunk vigyázzunk, mert nagyon folyós, könnyen kifolyik, amíg a sütőbe ügyeskedjük!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: