Natur Organic

Elronthatatlan epres-rebarbarás clafoutis mandulaliszttel (gluténmentes, tejmentes, paleo)

Na jó, igazából nem clafoutis, hanem flaugnarde. Clafoutis-nak csak azt hívják, amit montmorency cseresznyével készítenek, szigorúan a magjával együtt. A magot egyébként azért hagyják benne, hogy a cseresznye leve ne keveredjen össze a tésztával.

Mivel viszont most még tart az eperszezon, az eperhez pedig kitűnően passzol a rebarbara, kipróbáltam ezt a változatot is. Nem csalódtam, nagyon finom lett :). És nem utolsósorban nagyon egészséges is, paleo diétába is beilleszthető. Fogyókúra alatt is bűntudat nélkül ehetjük ;).

Nagyon gyorsan kész van, kezdőknek is ajánlom, nem lehet elrontani :).

A cukor mennyiségét szándékosan nem határoztam meg. Nekem elég édes, ha kb 30 g-ot adok hozzá, de ez másoknak általában nem elég, nekik javaslom a dupláját.

A lisztekkel is lehet variálni, készíthetjük akár zabliszttel is (bár így csak akkor gluténmentes, ha a zabliszt garantáltan nem keveredett gluténnel a feldolgozás során), vagy keverhetünk hozzá szőlőmaglisztet, gyümölcslisztet.

 

Epres-rebarbarás clafoutis

Hozzávalók:

70-80 dkg eper és rebarbara vegyesen

6 db tojás

6 dl növényi tej, vagy 1,5 dl tejmix liszt 4,5 dl vízzel

170 g mandulaliszt

kókuszvirágcukor ízlés szerint

vanília kivonat

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Verjük fel a tojásokat jó habosra.
  3. Keverjük hozzá az összes többi hozzávalót habverő géppel a gyümölcsök kivételével.
  4. Adjuk hozzá az apró darabokra vágott gyümölcsöket.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 35-40 percig sütjük. Ha szilikonformát használunk vigyázzunk, mert nagyon folyós, könnyen kifolyik, amíg a sütőbe ügyeskedjük!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!