Natur Organic

Gyors epres kókusztekercs sütés nélkül (gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, paleo)

Egy klasszikus desszert új köntösben, egészségesen. Az eper, a kakaó és a kókusz fantasztikus ízkombinációt alkot!

Már régóta szerettem volna elkészíteni a kókusztekercs glutén- és laktózmentes változatát. Növényi tejem épp nem volt itthon, eprem viszont igen, így adta magát az ötlet, hogy eperturmixot keverjek a mandulaliszthez. Utólag jutott eszembe, hogy ha a vajas kókuszkrémbe is keverek apróra vágott epret, még finomabb lenne, de így is hamar elfogyott ;).

Mivel az eper gyorsan romlik, 1-2 napon belül együk meg, de a tapasztalatok alapján nem hiszem, hogy tovább megmaradna :).

 

Epres kókusztekercs

Hozzávalók:

300 g mandulaliszt

1/2 dl víz

200 g eper

30 g kakaó

vanília kivonat, rum ízlés szerint

70 g kókuszvirágcukor

120 g szobahőmérsékletű laktózmentes vaj

60 g kókuszreszelék

Elkészítés:

  1. Az epret összeturmixoljuk a vízzel
  2. Összekeverjük a mandulalisztet, az eperturmixot, a kakaót, a cukor felét, a vanília kivonatot és a rumot. Ha nem áll össze, tegyünk hozzá még egy kis vizet.
  3. Külön edényben habosra verjük a vajat a cukor másik felével, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.
  4. A kakaós tésztát alufólián vagy sütőpapíron téglalap alakúra nyújtjuk, majd elkenjük rajta a kókuszos vajat.
  5. Óvatosan feltekerjük, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  6. Szeletelve tálaljuk.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!