Egy klasszikus desszert új köntösben, egészségesen. Az eper, a kakaó és a kókusz fantasztikus ízkombinációt alkot!
Már régóta szerettem volna elkészíteni a kókusztekercs glutén- és laktózmentes változatát. Növényi tejem épp nem volt itthon, eprem viszont igen, így adta magát az ötlet, hogy eperturmixot keverjek a mandulaliszthez. Utólag jutott eszembe, hogy ha a vajas kókuszkrémbe is keverek apróra vágott epret, még finomabb lenne, de így is hamar elfogyott ;).
Mivel az eper gyorsan romlik, 1-2 napon belül együk meg, de a tapasztalatok alapján nem hiszem, hogy tovább megmaradna :).
Hozzávalók:
300 g mandulaliszt
1/2 dl víz
200 g eper
30 g kakaó
vanília kivonat, rum ízlés szerint
70 g kókuszvirágcukor
120 g szobahőmérsékletű laktózmentes vaj
60 g kókuszreszelék
Elkészítés:
- Az epret összeturmixoljuk a vízzel
- Összekeverjük a mandulalisztet, az eperturmixot, a kakaót, a cukor felét, a vanília kivonatot és a rumot. Ha nem áll össze, tegyünk hozzá még egy kis vizet.
- Külön edényben habosra verjük a vajat a cukor másik felével, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.
- A kakaós tésztát alufólián vagy sütőpapíron téglalap alakúra nyújtjuk, majd elkenjük rajta a kókuszos vajat.
- Óvatosan feltekerjük, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
- Szeletelve tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: