Ez a keksz tökéletes példája annak, hogy ma már kompromisszumok nélkül nassolhatunk, ha ránk tör az édesség iránti vágy.
A lisztek arányát szabadon változtathatjuk, készíthetjük kizárólag mandulalisztből is, de egy kis gyümölcsliszttel (90% alma és 10% kékszőlőmag őrlemény keveréke) sokkal finomabb lesz. Tudom, hogy nehéz megállni, de ha nem akarjuk, hogy szétessen, mindenképpen hagyjuk kihűlni.
Hozzávalók (kb 30 db):
100 g darált törökmogyoró
150 mandulaliszt
30 g gyümölcsliszt
20 g lenmagliszt
200 g vaj/ghí
1 tojás
1 tk szódabikarbóna
100 g étcsoki (minimum 60%-os)
40 g kakaó
30 g kókuszvirágcukor
1 BIO narancs héja
csipetnyi só
Elkészítés:
- A csoki kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat.
- A csokit apró kockákra vágjuk és hozzákeverjük a tésztához.
- Kis golyókat gyúrunk, és sütőpapírral bélelt tepsiben laposra nyomkodjuk őket.
- 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: