Natur Organic

Duplacsokis narancsos-mogyorós keksz (gluténmentes, tejmentes)

Ez a keksz tökéletes példája annak, hogy ma már kompromisszumok nélkül nassolhatunk, ha ránk tör az édesség iránti vágy.

A lisztek arányát szabadon változtathatjuk, készíthetjük kizárólag mandulalisztből is, de egy kis gyümölcsliszttel (90% alma és 10% kékszőlőmag őrlemény keveréke) sokkal finomabb lesz. Tudom, hogy nehéz megállni, de ha nem akarjuk, hogy szétessen, mindenképpen hagyjuk kihűlni.

Duplacsokis-mogyorós keksz

 Hozzávalók (kb 30 db):

100 g darált törökmogyoró

150 mandulaliszt

30 g gyümölcsliszt

20 g lenmagliszt

200 g vaj/ghí

1 tojás

1 tk szódabikarbóna

100 g étcsoki (minimum 60%-os)

40 g kakaó

30 g kókuszvirágcukor

1 BIO narancs héja

csipetnyi só

Elkészítés:

  1.  A csoki kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat.
  2. A csokit apró kockákra vágjuk és hozzákeverjük a tésztához.
  3. Kis golyókat gyúrunk, és sütőpapírral bélelt tepsiben laposra nyomkodjuk őket.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!