Tökmagos saláta spárgával és retekkel (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, paleo)
Egy finom és egészséges saláta friss tavaszi zöldségekből. Ráadásként a tökmagolajnak kitűnő élettani hatásai vannak. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, magas antioxidáns tartalma pedig véd a szabadgyökök káros hatásaitól.
Hozzávalók (4 főre):
25 dkg zöld spárga
1 kis fej saláta
1 csomó retek
1 fej lilahagyma
1-2 marék fekete olívabogyó
10 dkg tökmag
olívaolaj
2-3 ek tökmagolaj
1 citrom leve
só
Elkészítés:
- A spárga végéről letöröm a fás részt, majd 2-3 centis darabokra tördelem. Egy-két evőkanál vajon/zsíron/olajon kb 5 percig átsütöm. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl!
- A salátát megmosom, kis darabokra tépkedem (nem vágom, mert akkor keserű lesz!).
- Megmosom és felvágom a retket, a lilahagymát.
- A tökmagot megpirítom.
- Összekeverem a zöldségeket, az olívabogyót és a tökmagot.
- Elkészítem a salátaöntetet (olívaolaj, tökmagolaj, 1 citrom leve és ízlés szerint só) és jól átkeverem a salátával.
Hasonló bejegyzések:
Cukkini szeletek gazdagon (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, paleo)
Guacamole paradicsommal (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, paleo)
Thiou (csu), szenegáli főétel (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, paleo)
Áfonyás smoothie (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, paleo)