Tökmagos saláta spárgával és retekkel (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, paleo)

Egy finom és egészséges saláta friss tavaszi zöldségekből. Ráadásként a tökmagolajnak kitűnő élettani hatásai vannak. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, magas antioxidáns tartalma pedig véd a szabadgyökök káros  hatásaitól.

Hozzávalók (4 főre):

25 dkg zöld spárga

1 kis fej saláta

1 csomó retek

1 fej lilahagyma

1-2 marék fekete olívabogyó

10 dkg tökmag

olívaolaj

2-3 ek tökmagolaj

1 citrom leve

Elkészítés:

  1. A spárga végéről letöröm a fás részt, majd 2-3 centis darabokra tördelem. Egy-két evőkanál vajon/zsíron/olajon kb 5 percig átsütöm. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl!
  2. A salátát megmosom, kis darabokra tépkedem (nem vágom, mert akkor keserű lesz!).
  3. Megmosom és felvágom a retket, a lilahagymát.
  4. A tökmagot megpirítom.
  5. Összekeverem a zöldségeket, az olívabogyót és a tökmagot.
  6. Elkészítem a salátaöntetet (olívaolaj, tökmagolaj, 1 citrom leve és ízlés szerint só) és jól átkeverem a salátával.
Címkék: , , ,
Tovább a blogra »