Egyszerű spenótos szalvétagombóc zabliszttel (gluténmentes, tejmentes)

A szalvétagombóc egészségesebb változata, ráadásul nagyon gyorsan kész van. A spenótot egyébként elutasító gyermekeim is azt mondták, hogy finom, és még repetát is kértek belőle :). Tökéletes köret bármilyen szaftosabb ételhez, bár én legutóbb sült csirkéhez készítettem, azzal is nagyon jó volt.

Ha zabliszt helyett barna rizsliszttel, vagy egyéb gluténmentes liszttel készítjük, lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Hozzávalók:

450 g spenót

250 g liszt (200 g zabliszt, 50 g tejmix liszt )

2 db tojás

50 g olvasztott vaj/ghí/kókuszolaj/zsír

2 gerezd fokhagyma lereszelve

só, bors, szerecsendió

reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:

  1.  Kiolvasztjuk a spenótot és lecsepegtetjük a felesleges vizet.
  2. Összekeverjük a hozzávalókat a sajt kivételével.
  3. Letépünk két nagyobb alufóliát, ráhelyezzük a masszát két részben úgy, hogy egy-egy rudat kapjunk. Szorosan rátekerjük a fóliát a masszára, a két végét pedig becsavarjuk. Forró vízben 35 percig főzzük a rudakat.
  4. Mivel én egyébként is a sütőben sütöttem a hozzávalót, egy mélyebb tepsibe öntöttem vizet, ebbe raktam a fóliába csavart tésztát, és a tepsit a sütő aljába raktam. Így sok időt és energiát spóroltam :). Csak nagyon kell vigyázni, amikor kivesszük a tepsit, hogy a víz forró, gyerekek semmiképpen ne ólálkodjanak a közelünkben!
  5. Kivesszük a rudakat a vízből és a fóliából, kizsírozott/vajazott/olajozott tepsire rakjuk őket, tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, és 10-15- percig 180 fokos sütőben rápirítjuk a sajtot.
  6. Szeletelve tálaljuk.
Címkék: , , ,
Tovább a blogra »