Natur Organic

Egyszerű spenótos szalvétagombóc zabliszttel (gluténmentes, tejmentes)

A szalvétagombóc egészségesebb változata, ráadásul nagyon gyorsan kész van. A spenótot egyébként elutasító gyermekeim is azt mondták, hogy finom, és még repetát is kértek belőle :). Tökéletes köret bármilyen szaftosabb ételhez, bár én legutóbb sült csirkéhez készítettem, azzal is nagyon jó volt.

Ha zabliszt helyett barna rizsliszttel, vagy egyéb gluténmentes liszttel készítjük, lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Spenót

Hozzávalók:

450 g spenót

250 g liszt (200 g zabliszt, 50 g tejmix liszt )

2 db tojás

50 g olvasztott vaj/ghí/kókuszolaj/zsír

2 gerezd fokhagyma lereszelve

só, bors, szerecsendió

reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:

  1.  Kiolvasztjuk a spenótot és lecsepegtetjük a felesleges vizet.
  2. Összekeverjük a hozzávalókat a sajt kivételével.
  3. Letépünk két nagyobb alufóliát, ráhelyezzük a masszát két részben úgy, hogy egy-egy rudat kapjunk. Szorosan rátekerjük a fóliát a masszára, a két végét pedig becsavarjuk. Forró vízben 35 percig főzzük a rudakat.
  4. Mivel én egyébként is a sütőben sütöttem a hozzávalót, egy mélyebb tepsibe öntöttem vizet, ebbe raktam a fóliába csavart tésztát, és a tepsit a sütő aljába raktam. Így sok időt és energiát spóroltam :). Csak nagyon kell vigyázni, amikor kivesszük a tepsit, hogy a víz forró, gyerekek semmiképpen ne ólálkodjanak a közelünkben!
  5. Kivesszük a rudakat a vízből és a fóliából, kizsírozott/vajazott/olajozott tepsire rakjuk őket, tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, és 10-15- percig 180 fokos sütőben rápirítjuk a sajtot.
  6. Szeletelve tálaljuk.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!