A szalvétagombóc egészségesebb változata, ráadásul nagyon gyorsan kész van. A spenótot egyébként elutasító gyermekeim is azt mondták, hogy finom, és még repetát is kértek belőle :). Tökéletes köret bármilyen szaftosabb ételhez, bár én legutóbb sült csirkéhez készítettem, azzal is nagyon jó volt.
Ha zabliszt helyett barna rizsliszttel, vagy egyéb gluténmentes liszttel készítjük, lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
450 g spenót
250 g liszt (200 g zabliszt, 50 g tejmix liszt )
2 db tojás
50 g olvasztott vaj/ghí/kókuszolaj/zsír
2 gerezd fokhagyma lereszelve
só, bors, szerecsendió
reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
- Kiolvasztjuk a spenótot és lecsepegtetjük a felesleges vizet.
- Összekeverjük a hozzávalókat a sajt kivételével.
- Letépünk két nagyobb alufóliát, ráhelyezzük a masszát két részben úgy, hogy egy-egy rudat kapjunk. Szorosan rátekerjük a fóliát a masszára, a két végét pedig becsavarjuk. Forró vízben 35 percig főzzük a rudakat.
- Mivel én egyébként is a sütőben sütöttem a hozzávalót, egy mélyebb tepsibe öntöttem vizet, ebbe raktam a fóliába csavart tésztát, és a tepsit a sütő aljába raktam. Így sok időt és energiát spóroltam :). Csak nagyon kell vigyázni, amikor kivesszük a tepsit, hogy a víz forró, gyerekek semmiképpen ne ólálkodjanak a közelünkben!
- Kivesszük a rudakat a vízből és a fóliából, kizsírozott/vajazott/olajozott tepsire rakjuk őket, tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, és 10-15- percig 180 fokos sütőben rápirítjuk a sajtot.
- Szeletelve tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: