Natur Organic

Duplacsokis – aszalt szilvás muffin mandulaliszttel (gluténmentes, tejmentes, paleo)

Fantasztikusan finom sütemény. A tészta tele kakaóval, benne pedig a csokidarabok az aszalt szilvával tökéletes harmóniát alkotnak. Készíthetjük csak mandulalisztből, vagy akár zablisztből is, de a gyümölcsliszt és a szőlőliszt még tovább emel az ízélményen, ráadásul nagyon egészségesek is! A szőlőmaglisztnek kiemelkedően magas az antioxidáns hatása, erről bővebben itt.

A cukor mennyiségén emelhetünk, ha édesszájúak vagyunk. Ghí vagy kókuszolaj használatával a süti paleo.

 

Duplacsokis - aszalt szilvás muffin

Hozzávalók (kb 30 db):

4 db tojás

300 g mandulaliszt

30 g gyümölcsliszt

20 g szőlőmagliszt

150 g vaj/ghí/kókuszolaj

40 g kakaó

50 g kókuszvirágcukor

1 tk szódabikarbóna

1 tk fahéj

3 dl víz

200 g aszalt szilva

150 g étcsoki (minimum 60%-os)

Elkészítés:

  1. Felverjük a tojásokat.
  2. Belekeverjük a liszteket, a kakaót, a szódabikarbónát, a cukrot és a fahéjat.
  3. Hozzáadjuk a vizet és a szobahőmérsékletű vajat/kókuszolajat/ghít.
  4. Végül az apró kockára vágott aszalt szilvával és étcsokival jól összekeverjük.
  5. Muffin-formákba tesszük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!