Fantasztikusan finom sütemény. A tészta tele kakaóval, benne pedig a csokidarabok az aszalt szilvával tökéletes harmóniát alkotnak. Készíthetjük csak mandulalisztből, vagy akár zablisztből is, de a gyümölcsliszt és a szőlőliszt még tovább emel az ízélményen, ráadásul nagyon egészségesek is! A szőlőmaglisztnek kiemelkedően magas az antioxidáns hatása, erről bővebben itt.
A cukor mennyiségén emelhetünk, ha édesszájúak vagyunk. Ghí vagy kókuszolaj használatával a süti paleo.
Hozzávalók (kb 30 db):
4 db tojás
300 g mandulaliszt
30 g gyümölcsliszt
20 g szőlőmagliszt
150 g vaj/ghí/kókuszolaj
40 g kakaó
50 g kókuszvirágcukor
1 tk szódabikarbóna
1 tk fahéj
3 dl víz
200 g aszalt szilva
150 g étcsoki (minimum 60%-os)
Elkészítés:
- Felverjük a tojásokat.
- Belekeverjük a liszteket, a kakaót, a szódabikarbónát, a cukrot és a fahéjat.
- Hozzáadjuk a vizet és a szobahőmérsékletű vajat/kókuszolajat/ghít.
- Végül az apró kockára vágott aszalt szilvával és étcsokival jól összekeverjük.
- Muffin-formákba tesszük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: