Ezt a tortát bátran fogyaszthatjuk fogyókúra alatt is, és ha ghível, vagy kókuszolajjal készítjük, paleo diétába is beilleszthető. A tésztába tettem egy kis cukrot, de a pudingba már nem, mivel a banán is elég édes. Persze ha valaki édesszájú, nyugodtan tehet bele valamelyik egészségesebb változatból (kókuszvirácukor, xilit, stb..).
Ebből az adagból nekem 7 kisebb torta lett, de ha egy nagyobbat szeretnénk csinálni, természetesen azt is lehet :).
Hozzávalók:
225 g mandulaliszt
4 db tojás
120 g vaj/ghí/kókuszolaj
20 g kókuszvirágcukor
1 tk szódabikarbóna
2 db banán
2 db érett avokádó
20 g kakaó
eper
Elkészítés:
- Felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, és végül a vajat is.
- 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
- Amíg a tészta sül, összeturmixoljuk a banánt, az avokádót és a kakaót.
- Ha kész a tészta, hagyjuk kihűlni és kettévágjuk.
- Az epret szeletekre vágjuk, a kettévágott torta alsó részén sorba rakjuk, majd megkenjük a csokis “pudinggal”.
- Ráhelyezzük a tészta másik felét, a tetején és az oldalán egyenletesen elkenjük a pudingot.
- Eperrel díszítjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: