Natur Organic

Póréhagyma-krémleves újfokhagymaszárral (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, paleo)

A piacon végre megjelent az újfokhagyma. Ebben a receptben csak a szárát használtam fel, és póréhagymával társítottam. Meg lehet bolondítani egy kis sült szalonnával, sonkával, de magában is nagyon finom.

Póréhagyma-krémleves

 

Hozzávalók (2 adaghoz):

1 póréhagyma

1 újfokhagyma szára (vagy még egy póréhagyma)

2 ek zsír/vaj/olaj

4-5 ek tejmix liszt, vagy mandulaliszt

2-3 dl húsleves alaplé / víz

só, bors

Elkészítés:

  1.  Felszeleteljük a póréhagymát és a fokhagyma szárát.
  2. Kicsit megpirítjuk a zsiradékon, majd hozzáadjuk a lisztet, fél percig kevergetjük, és felöntjük annyi alaplével, ami ellepi a hagymákat.
  3. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és kb 20 percig főzzük. Ha kevésnek tartjuk a vizet, adunk még hozzá.
  4. Összeturmixoljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!