A piacon végre megjelent az újfokhagyma. Ebben a receptben csak a szárát használtam fel, és póréhagymával társítottam. Meg lehet bolondítani egy kis sült szalonnával, sonkával, de magában is nagyon finom.
Hozzávalók (2 adaghoz):
1 póréhagyma
1 újfokhagyma szára (vagy még egy póréhagyma)
2 ek zsír/vaj/olaj
4-5 ek tejmix liszt, vagy mandulaliszt
2-3 dl húsleves alaplé / víz
só, bors
Elkészítés:
- Felszeleteljük a póréhagymát és a fokhagyma szárát.
- Kicsit megpirítjuk a zsiradékon, majd hozzáadjuk a lisztet, fél percig kevergetjük, és felöntjük annyi alaplével, ami ellepi a hagymákat.
- Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és kb 20 percig főzzük. Ha kevésnek tartjuk a vizet, adunk még hozzá.
- Összeturmixoljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: