Natur Organic

Alakbarát epres-körtés tepsis süti csokidarabokkal (gluténmentes, tejmentes, paleo)

Vendégségbe készülődtünk, és sütit akartam vinni. Volt itthon eper és körte, így úgy gondoltam, hogy párosítom a kettőt. És nagyon jól tettem, hihetetlenül finom lett a végeredmény, a csokidarabok pedig nagyon sokat dobtak rajta. Csak egy probléma volt vele: ahogy megsült, a gyermekeim rávetették magukat, és alig maradt belőle. Még szerencse, hogy sütöttem brownie-t is… 🙂

Ha nincs otthon körte, lehet csak eperrel is készíteni, ez kb plusz 20 dkg. Vagy bármilyen más gyümölccsel :). Én a megadottnál kevesebb cukrot tettem bele, de ez szerintem ízlés dolga :).

A fényképezés sem volt egyszerű, kisfiamat nehéz volt kicselezni ;).

Epres-körtés tepsis süti csokidarabokkal

Epres-körtés süti csokidarabokkal

Hozzávalók:

3 tojás

250 ml víz + 50g tejmix liszt vagy 300 ml növényi tej

250 g mandulaliszt

1 tk szódabikarbona

fahéj

40 g kókuszvirágcukor

50 g kókuszolaj vagy vaj

250 g eper

200 g körte (2 db)

100 g étcsoki (minimum 60%-os)

Elkészítés:

  1. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra.
  2. Felverjük a tojásokat, majd belekeverjük a vizet a tejmix-szel, vagy a növényi tejet.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbonát, a fahéjat és a cukrot, majd ha ezeket jól elkevertük, a kókuszolajat is.
  4. Végül hozzákeverjük a kockákra vágott epret, körtét és csokit is.
  5. Kibélelünk egy kisebb tepsit (kb 20×30 cm) sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és kb 40-45 perc alatt készre sütjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!